KRATAK PREDAH OD ZATVORA

Čačić došao u Varaždin i odrekao se 2,7 milijuna kuna

05.09.2013 u 18:14

Čačić na kratko izašao iz zatvora

Izvor: tportal.hr / Autor: Ivica Kruhoberec

Bionic
Reading

Na ročištu radi sklapanja predstečajne nagodbe za Coning, koje je održano na varaždinskom Trgovačkom sudu, među vjerovnicima koji su u srpnju prihvatili plan financijskog restrukturiranja našao se i Radimir Čačić, koji se odrekao 2,7 milijuna kuna

Ukazao je da se kao Coningov vjerovnik odrekao odvojenog namirenja za dio prijavljene tražbine u iznosu od 2,7 milijuna kuna, dok za iznos od milijun i pol kuna ostaje razlučni vjerovnik. Uz bivšeg prvog potpredsjednika Vlade RH, ročištu je bila nazočna i njegova supruga Marija Čačić koja se odrekla razlučnog prava za puni iznos prijavljene tražbine od 1,1 milijun kuna.

Na ročištu je sklopljena predstečajna nagodba sukladno Planu financijskog restrukturiranja koji su u srpnju podržali Coningovi vjerovnici s tražbinama od 166 milijuna kuna, dok ukupan iznos utvrđenih tražbina iznosi 242 milijuna kuna. Najviše glasova za spomenuti Plan dale su banke i druge financijske institucije čije tražbine iznose 95 milijuna kuna. One su ga podržale sa 95 posto glasova, a zatim slijedi država i trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu čije tražbine iznose 74 milijuna, od čega je za Plan bilo 81 posto glasova. Ostali vjerovnici, od kojih se očekuje i da se odreknu najviše od svojih ukupnih tražbina koje iznose 74 milijuna kuna, Planu financijskog restrukturiranja, dalo je tek 12,5 posto glasova.

'Dobio sam dopuštenje za dolazak na ročište', kratko je nakon ročišta objasnio Čačić koji je na izdržavanju zatvorske kazne zbog prometne nesreće u Mađarskoj.

Mediji su svojedobno izvještavali kako je iskupljenje u istarskoj kaznionici u Valturi, nekoć bahatog Čačić učinilo dobrim i uslužnim. Navodno knjižnica u kojoj radi ruši rekorde budući da ga svi obožavaju, a on svima pomaže. I svi ga poštuju!

'Mi smo očekivali da će Čačić svoju sliku bahatog i moćnog čovjeka iz hrvatske politike i javnog života donijeti sa sobom te da će se tako ponašati i u zatvoru, međutim prevarili smo se. Ništa od toga. Nije to više onaj Radimir Čačić na kakvog smo navikli u javnim istupima. On je ovdje sasvim drugi čovjek, čovjek koji u svakom trenutku sve poštuje, ali i kojeg zatvorenici poštuju. Skužio je kako funkcionira zatvorski sustav i dobro zna koja su mu prava i obveze te kakva mu je trenutačna pozicija', ispričao je za 24sataExpress neimenovani zaposlenik istarskog zatvora u Valturi.

Čačič navodno pazi što jede: izbjegava tešku hranu, primjerice, pljeskavice, a preferira ribu i povrće. Uz režim prehrane i vježbanja navodno je već skinuo sedam kilograma. Najnovije fotografije pokazuju da su rezultati takvog režima već vidljivi.