'TRČI NA PET STRANA'

Butkovići darovali organe sina i spasili 5 života

19.11.2009 u 09:24

Bionic
Reading

Supružnici Janja i Damir Butković stajali su pred liječnikom koji se brinuo o njihovu stradalom sinu Mihaelu (8). Rekao im je da za dječaka više nema nade i da razmisle žele li darovati njegove organe

Večer prije Uskrsa Mihael je, trčeći za loptom, neoprezno prelazio cestu. Odjednom je na njega naletio traktor. Majka je sve to vidjela. Uzela je u naručje teško ozlijeđenog sina. Nažalost, unatoč naporima liječnika nisu ga mogli spasiti, pišu 24sata.

'Nismo puno razmišljali. Da je naše dijete bolesno i mi bismo željeli da mu netko donira organ. Dali smo pristanak i liječnik nam je rekao da su uzeli pet organa i spasili pet ljudi, čak jednog iz Italije. I to nam je dovoljno. Ne želimo znati ništa više; ni koje organe, ni kome su otišli, niti da nam se netko zahvaljuje. Činjenica da dio Mihaela živi u nekome velika nam je utjeha. Supruga kaže: 'Prije je trčao na jednu stranu, a sada trči na pet'', kroz suze je ispričao neutješni otac Damir.

Prošlo je pet mjeseci od Mihaelove tragične pogibije. Svakim danom im sve više nedostaje. Najviše nedostaje bratu Danijelu, koji se s njim uvijek igrao, i malenom trogodišnjem Davidu, koji ga stalno gleda na fotografijama i pita kad će brat doći kući.

Reportažu o obitelji Butković pogledajte danas na 1. programu Hrvatske televizije u emisiji Hrvatska uživo od 16.10 do 17.30 sati i na webu www.ponoshrvatske.hr