ŽELJE I POZDRAVI

Butković zaželio Milanoviću laku noć: 'Ne moraš se više truditi...'

07.04.2024 u 22:47

Bionic
Reading

Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, objavio je večeras na Facebooku još jednu poruku za predsjednika Zorana Milanovića

'Dobra večer Zorane, s obzirom da mi nisi odgovorio na pitanja koja sam ti postavio, a Večernjak u svom tekstu daje sve odgovore, ne moraš se više truditi smišljati odgovore. Želim ti sutra sretan put na Brač i puno mi pozdravi svog rođaka!', poručio je Butković Milanoviću, uz P.S.: 'Izgleda da će kravica ipak ostati doma'.

Na kraju mu je poželio laku noć.

Podsjetimo, predsjednik Milanović u nedjelju je iz Pregrade odgovorio na Butkovićeve optužbe da je 'trgovao utjecajem i pogodovao rođaku koji je pod sankcijama da otvori bankovni račun' poručivši Butkoviću da je oklevetao čovjeka, što je kazneno djelo, te da je zato 'živčan i divlja'.

  • +38
Predsjednik Milanović sudjelovao na manifestaciji Kostelska uskrsna pistola Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Milanović je izjavio kako je čekao 24 sata da Butković shvati što je napravio. „Oklevetao je čovjeka kojeg je odmah nakon toga u duplom pasu Večernji list prokazao i napisano je njegovo ime. Međutim, radi se o tome da taj čovjek koji je hrvatski i američki državljanin nikada nije bio pod europskim sankcijama. Ni dana”, rekao je predsjednik.

„To što je napravio Butković i Madame de Pompadour Rimac, to je trgovanje utjecajem. Radi manjih stvari su ljudi išli godinu dana u zatvor. On je trgovao utjecajem, s pozicije ministra je vršio pritisak na poduzeće koje radi s njegovim ministarstvom da zaposli Rimčekinog, ne znam, pašanca, sa sela netko tamo njezin. To je krivično djelo i zato je živčan i divlja”, rekao je Milanović.

Naglasio je da je Butković 'ozbiljno oklevetao čovjeka kojem je to velika reputacijska šteta'.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban / Pixsell

„Kad ti neko kaže da si pod sankcijama EU, da si, ne znam, Putinov prijatelj, to ljudima smeta i to mora biti istina, a ako nije istina, utuživo je. S obzirom da taj čovjek ima novca i da ga ja poznam, a doći ćemo do toga tko ga još pozna, on će ih proganjati kao vraga grešnu dušu iz Amerike”, kazao je.

Dodao je i da će kad ih se 'dočepaju' njihovi odvjetnici to biti 'gore nego sankcije Rusije'.

„Ostat će bez krčme, bez krave, bez magarca, bez kamiona, bez svega što ima. Sve će mu uzeti. Zato što kleveće ljude”, rekao je predsjednik.

>>> Interaktivnu kartu izbornih jedinica pogledajte u nastavku. Klikom na svaku jedinicu otvara s prozor s čelnicima lista najvećih stranaka.