ŠIBENSKI GRADONAČELNIK

Burić traži da Karamarko odstupi

09.06.2016 u 12:55

Bionic
Reading

'Podržavam kolege europarlamentarce i ostale u HDZ-u koji upravo istupaju sa sve izraženijim stavom da aktualnu Vladu treba očuvati i izbjeći nove izbore i želim vjerovati da u HDZ-u prevladava svijet da je hrvatska država iznad svega, pa tako i iznad stranačkih interesa i pojedinaca, bio to i predsjednik stranke Tomislav Karamarko', poručio šibenski gradonačelnik i šef gradskog HDZ-a Željko Burić

Smatra da se Šibenčanima se ne gubi vrijeme na tehničku vladu, izbore i formiranje nove vlade, pa onda mjesece dok se oni ne uigraju.

'Na jesen treba početi graditi čvor Meterize, idemo s obnovom palače Galbiani, s gradnjom POS-ovih stanova, uređenjem tvrđave sv. Ivana , a svi ti projekti kasne od jeseni jer smo čekali da se formira nova vlast, pa se onda bavili mjesecima porođajnim mukama te vlasti. Predugo smo taoci svih tih preslagivanja i njihovih svađa. Pa gdje to vodi?, upitao se šibenski gradonačelnik prenosi portal Šibenik.in

Ne zna je li Karamarko trebao odstupiti nakon afere 'Konzultantica' i zahtjeva Mosta da istupi iz Vlade, jer nije upoznat s detaljima tog slučaja, ali u ovom trenutku smatra treba učiniti sve da se drama okonča.

'Nitko nije iznad stranačkih, a pogotovo ne iznad nacionalnih interesa i jedino što ja želim jest da ova noćna mora završi kako bi nastavio sa svojim projektima, a isto će vam reći svaki odgovorni predstavnik bilo koje lokalne samouprave u Hrvatskoj. O Karamarkovom slučaju neka se očituje saborski odbor, a ja sam za bilo kakav dogovor koji će nas poštedjeti od novih izbora' , poručio je predsjednik šibenskog HDZ-a koji u potpunosti podržava otvoreno pismo HDZ-ovaca u Europskom parlamentu. .

Podsjetimo, Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier, poručili su saborskim kolegama da u okolnostima krize u Vladi, svi zajedno trebaju preuzeti političku odgovornost za Hrvatsku.