nije izgubio nadu

Najnoviji obrat u Živom zidu: Sad se Bunjac premišlja, kaže da će odlučiti u roku od 24 sata

06.06.2019 u 14:16

Bionic
Reading

Iako je jutros Ivan Pernar ustvrdio da s kolegama napušta Živi zid, Branimir Bunjac takvu odluku još nije donio. Odlučit će, rekao je novinarima u Saboru, u roku od 24 sata, nakon što se konzultira s još nekoliko ljudi

'Izlazak iz stranke je opcija i o tome će se odlučiti unutar sljedeća 24 sata. Htio bih napraviti konzultacije s još nekim ljudima do čijeg mišljenja držim', poručio je još uvijek aktualni zastupnik Živog zida Branimir Bunjac novinarima u Saboru.

'U ovakvom Živom zidu nitko ne može opstati osim nekoliko ljudi koji dobivaju plaću stranke, a ukoliko dođe do unutarstranačkih izbora, onda bismo eventualno mogli nastaviti tamo gdje smo stali', kazao je Bunjac, dodavši da je i osnivanje stranke izgledna opcija.

Ponovio je da je Vladimira Palfi zahtjev za aktivaciju saborskog mandata napisala još prije desetak dana, no da još nije predan. Podsjetimo, Bunjac je upravo njena zamjena u Saboru i ako bi ona aktivirala mandat, on bi morao napustiti saborske klupe.

Upitan bi li bio spreman odreći se mandata u Europskom parlamentu, Bunjac je kazao da taj mandat nije njegov, nego za Ivana Vilibora Sinčića. 'Ukoliko on podnese ostavku, onda možemo razgovarati da i ja podnesem ostavku jer sam drugi na listi. Bio bih spreman podnijeti ostavku, ali istovremeno bi ostavku morao podnijeti Tihomir Lukanić, s obzirom na to da je odgovoran za izborni poraz i propast referenduma', kazao je.

Članovi, kaže, preklinju da se situacija smiri i zbog toga on pokušava naći rješenje prema kojem će Vladimira Palfi pristati da se održe unutarstranački izbori po načelu jedan član - jedan glas. 'S obzirom na to da ona mjesečno raspolaže s 150 tisuća stranačkog novca, gotovo je sasvim sigurno da ona to neće učiniti ni pod cijenu života', poručio je Bunjac.

Pojasnio je kako je ovaj sukob tinjao neko vrijeme, odnosno da su se i prije sukobljavali, a da je sve kulminiralo lani, kada je podnio ostavku, pa je onda povukao. Na opasku da je tu ostavku prikrio, Bunjac je priznao da je i to zbog 'višeg cilja'.

  • +2
Branimir Bunjac Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL