15 GODINA ZA BERLUSCONIJA?

'Bunga bunga' tulum seli se u sudnicu

berlusconi

berlusconi

Izvor: Sipa Press / Autor: ROBERTO MONALDO/LAPRESSE/

Nije lako bubamarcu Berlusconiju, a bit će mu još teže kada sutra otpočne senzacionalno suđenje za seksualnu egzotiku kojom se bavio i usput se ogriješio o maloljetnu Ruby. Sudnicu će pohoditi čitava lepeza živopisnih likova, od cura koje su sudjelovale na njegovim orgijama, do ministara, nogometnih zvijezda pa sve do Georgea Clooneyja. U najgorem slučaju čeka ga 15 godina zatvora

Od četiri velika suđenja koja su natovarena na vrat Berlusconiju, ono povezano s maloljetničkom prostitucijom izaziva daleko najveće komešanje javnosti. Možda bi gazdi Italije i oprostili pronevjerene i utajene porezne milijune, ali u čije je gaćice gurao ruke, to je već stvar od prvorazredne nacionalne važnosti.

Podsjetimo, Berlusconija se tereti za korištenje seksualnih usluga sedamnaestogodišnje Marokanke Karime El Mahroug s kojom je navodno spavao 13 puta od veljače do svibnja prošle godine. Djevojka je dala nekoliko proturječnih iskaza ovisno o situaciji i istražitelju. Situaciju je dodatno začinio podatak da je djevojka prošle godine završila na policiji zbog krađe, a za njezino puštanje intervenirao je sam premijer s obrazloženjem da se radi o unuci sad već politički pokopanog Hosnija Mubaraka.

Sapunica se sutra seli na sud gdje su tužitelji najavili oko 190 svjedoka, mnogi od njih celebrityji, poput Georgea Clooneyja koji se navodno i sam prisustvovao na nekoliko spornih večeri u Berlusconijevoj vili koje je talijanski tatica organizirao 'ne bi li razgovarao o problemima i potrebama mladih'. Mladi su bili, nešto drukčijim rječnikom kazano, 33 prostitutke, koliko ih je dosada identificirano, a koje su svoje probleme iskazivale preobučene u policajke, medicinske sestre, učiteljice. Izvodile bi striptiz i natjecale se koja će te noći završiti pod apolonskim tijelom šefa vlade.

Premijer bi ih dodirivao, kako je navela jedna od sudionica orgija, a neke je čak poslao i da se operu jer su smrdjele. 'Bilo je tamo djevojaka od dvadeset godina, potpuno potrošenih i polumrtvih', prepričala je dalje Iris Berardi svojoj prijateljici koja je sve snimala prislušnim uređajem. U zamjenu za sudjelovanje u bakanalijama, cure su dobivale stanove, automobile, novac.

Optužnica će se, naravno, usredotočiti na slučaj maloljetne El Mahroug, koja je pobjegla od siromašnih roditelja na Siciliji i po Milanu prodavala priče kako je iz bogate obitelji. Brazilska prijateljica s kojom je iznajmljivala stan i koja je prijavila sustanarku za krađu prisjeća se da se bavila prostitucijom i mlatila od 500 do 1.000 eura na noć. Berlusconijev odvjetnički tim će pak pokušati dokazati da je djevojka bila iskrena kada je rekla da nikada nije spavala s premijerom te da je on vjerovao u priču da ima 24 godine, baš kao što je vjerovao da se radi o unuci Hosnija Mubaraka.

Ovoga puta Berlusconi se neće pojaviti u sudnici. Bio bi to ipak jedan balončić sapunice previše, no čovjek, naravno, nije ostao bez prigodnog komentara. Na turneji po otoku Lampedusa prošli tjedan bio je posebno inspiriran: 'Upravo je napravljena anketa među otočankama s pitanjem bi li se seksale sa mnom; 30 posto ih je odgovorilo 'da'. Ostalih 70 posto je uzvratilo 'zar opet?''

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi