nastavak prepucavanja

Bulj uzvratio Alkarima: Sve što HDZ-u služi i što od HDZ-a živi je ustalo na mene!

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 12.08.2021 16:49
  • Objavljeno 12.08.2021 u 16:49
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Viteško alkarsko društvo Sinj u srijedu je objavilo priopćenje sa sjednice u kojem su se, između ostalog, osvrnuli i na Miru Bulja

“Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Grada Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvoga čovjeka grada.

Kao dugogodišnji član Viteškoga alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, potom i član Upravnoga odbora, dobro je upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije.

Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskoga odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza”, stajalo je između ostalog u priopćenju.

U četvrtak se priopćenjem oglasio i Miro Bulj te reagirao na izjave Viteškog alkarskog društva Sinj.

Buljevo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Sinjani i Cetinjani dobro znaju tko upravlja Viteškim alkarskim društvom i tko stoji iza ovog priopćenja u kojem se Uprava, Nadzorni odbor i Časni Sud VAD-a.

Visokopozicionirani lokalni čelnici HDZ-a, upravljači VAD-a i uzurpatori Alke optužili su me da se kao gradonačelnik nisam ponašao po njihovoj „špranci“ te kako sam doveo u pitanje regularnost same Alke.

Ipak, zbog šire hrvatske javnosti važno je rasvijetliti tko su ti “alkari” koji su udarili po Bulju kako pišu portali.

Prvo, to nisu alkari jer ni potpisnici Hrvoje Markulin, Igor Vidalina, Frano Vrančić, Stipe Jukić, Dinko Bošnjak, Ivan Nasić kao i ostali članovi upravnih tijela nisu alkari nego istaknuti članovi HDZ-a koji su Viteško alkarsko društvo ispolitizirali i pretvorili u HDZ-ovu ispostavu.

  • +7
  • +4

Miro Bulj

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Razmjeri „okupacije“ HDZ-ovaca u Viteškom društvu su, malo je reći,  kataklizmični. Prisjetit ćemo se kako je dugogodišnji predsjednik HDZ-a Stipe Jukić s potpisom predsjednika VAD-a odlučio iskoristiti Alku u političke svrhe te je prije 4 godine u izbornoj kampanji javno podržao HDZ-ovog župana Blaženka Bobana.

Potpredsjednik VAD- a Dinko Bošnjak  ujedno je i  zamjenik predsjednika HDZ-a Ante Sanadera na županijskoj razini , a i svi ostali članovi uprave „listom“ su članovi HDZ-a.

Tako da bi sada već svima trebalo biti jasno da alkari nisu protiv mene nego poltroni, ulizice i utjecajni lokalni HDZ-ovci koji ne mogu prihvatiti gubitak izbora u Sinju. Pogotovo  im teško pada što ne želim biti njihova marioneta koja će plesati kako se naloži „depešom“  iz Zagreba.

Žalosno je da Alku, po nalogu centrale HDZ-a koriste za obračun s legalno izabranim gradonačelnikom oni koji su bili moja izravna konkurencija na lokalnim izborima te nikako ne mogu prihvatiti volju naroda da sam ja izabrani gradonačelnik.

Tako u NO VAD-a sjedi kandidat HDZ-a za gradonačelnika Sinja Igor Vidalina i vijećnik HDZ-a Frano Vrančić, a kandidat za zamjenika gradonačelnika na proteklim izborima bio je potpisnik ovoga sramotnog priopćenja Hrvoje Markulin.

Za meno ovo nije neočekivano jer kad bi me HDZ-ovi otimači i uzurpatori Alke hvalili tek tada bih se zabrinuo.

Sve što HDZ-u služi i što od HDZ-a živi je ustalo na mene!

Ja sam Sinjanin i za mene su Sinj i Alka iznad svega”, napisao je Bulj u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!