UCiJENIO GA I ISIL

Bugarin nabavio borbeni helikopter kako bi progonio migrante

22.03.2017 u 22:33

Bionic
Reading

Bugarski 'lovac na migrante' Dinko Valev pohvalio se ovih dana medijima kako je kupio helikopter s naoružanjem kako bi otkrivao 'potencijalne džihadiste', nakon što su mu za to dozvolu dale bugarske vlasti

Britanski The Daily Mail piše kako je Dinko Valev postao poznat prošle godine zbog 'lova na migrante' u Bugarskoj te da je ovih dana nabavio helikopter ruske proizvodnje Mi-24 kako bi patrolirao iz zraka i tražio 'potencijalne džihadiste', kako naziva sve migrante.

Taj lovac na migrante, za čiju glavu tzv. Islamska država daje nagradu od 50.000 dolara, postao je poznat prošle godine kada je počeo objavljivati videosnimke na kojima se vidi kako progoni migrante koji u Bugarsku stižu iz Turske.

Taj bivši poluprofesionalni hrvač sablaznio je javnost svojim metodama zastrašivanja migranata, pa se u njegovim filmovima mogu vidjeti žene i djeca koji su primorani ležati potrbuške s rukama vezanim na leđima.

'Ovo bih opisao kao običnu sportsku aktivnost. Sportaša ne možete okarakterizirati kao nasilnika', stao je u vlastitu obranu Valev.

Valev je za proganjanje migranata nedavno pribavio i helikopter Izvor: Društvene mreže / Autor: Mich

Bugarski hrvač postao je još poznatiji kada mu je bugarska vlada dala podršku i počela mu pomagati, navodi britanski list dodajući da još uvijek nije posve jasno jesu li strojnica i mehanizam za ispaljivanje raketa na prednjem dijelu helikoptera doista u funkciji ili služe isključivo za zastrašivanje.

Valev, inače, živi u gardu Jambolu nedaleko od turske granice i tvrdi da je svaki izbjeglica potencijalni džihadist. Tužiteljstvo u Jambolu, pak, istražuje pritužbe da su Valev i njegovi istomišljenici poticali diskriminaciju migranata, a također su ga vlasti pozvale da na sudu dokaže kako je naglo postao bogat, budući da se javno hvali potpuno novim Mercedesom S klase za koji tvrdi kako je poklon njegovih pristaša.