DEMANTI SARITE VUKŠEVIĆ

Budija nije uzeo drugu polovicu kuće jer mu sud nije dozvolio

11.12.2013 u 20:01

Bionic
Reading

Sarita Vukšević nakon što je tportal objavio tekst o ovrsi nad njenom kućom reagirala je priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

Dana, 11.12.2013. provedena je ovrha nad nekretninom na parceli zemlje 4344/1 k.o. Nin-Zaton radi uvođenja u suposjed Krešimira Budije. U suposjed se uvodi zbog toga što je pravomočnom odlukom suda u Zadru ovrha na polovici kuće nedozvoljena.

Krešimir Budija se uvodi u suposjed tako da dobija ključeve svih prostorija u kući. Napominjem da u kući osim mene živi i dvoje malodobne djece. Struja, voda, komunalije nisu razgraničene. Krešimir Budija već je prepisao vodomjer na svoje ime i računi dolaze na njegovo ime. On ih uredno ne plaća, pa kada je došlo do situacije da se voda isključi, morala sam je ja platiti (da se razumijemo, nisam ni bježala od plaćanja vode, samo ja nemam račune). Pitam se što će biti sada kada i on može koristiti struju i vodu, tko će to plaćati ili mu je namjera da se isključi struja i oda pa da kuća bude neprimjerena za život. Po svim pokazateljima, ovrha danas je protuzakonita zbog nemogućnosti dolaska do ulaznih vrata jer se ispred čestice 4344/1 nalazi čest. zemlje 4344/2 koja je u 100% vlasništvu mog svekra koji je zabranio prolaz preko njegove zemlje.

Ovršenik ad1. Marinko Vukšević nalazi se u pritvoru u Zadru, neomogućen da prisustvuje provođenju ovrhe i bez svog predstavnika. Sutkinja Novaković unatoč upozorenjima dopustila je da se ovrha provede uz prisustvo dva svjedoka koji su zaposlenici Krešimira Budije – ovrhovoditelja. Toliko o današnjoj ovrsi a sada o razlozima zbog kojih je do ovrhe došlo.

Moj suprug Marinko Vukšević bez mog znanja i suglasnosti u funkciji direktora Prigorke promet dao je založno pravo na nekretnini Krešimiru Budiji i fiduciono pravo OTP banci (tada Dalmatinskoj banci Zadar). OTP banka upisala je prvo svoje fiduciono pravo u ZK, prijavila svoju tražbinu u stečaj Prigorke promet, upisala se kao vlasnik nekretnine a svoja potraživanja u cijelosti prodala tvrtci Sonik koja su se dalje u cijelosti naplatila od Prigorke promet u stečaju.

Da pojednostavnim nakon što su dali kredit Prigorki promet u iznosu od 8.300.000,00 kn upisali su se kao vlasnici kuće procijenjene na 9.000.000,00 kn, potraživanja nisu umanjili za vrijednost kuće nego su cjelokupan iznos od 8.300.000,00 kn + kamate prijavili u stečajnu masu iz koje se Sonik naplatio za cjelokupan iznos + kamate. Dakle potraživanja po tom kreditu u cijelosti je zatvorila Prigorka promet u stečaju. Ja sam nakon što sam saznala što je moj muž napravio pokrenula parnicu protiv muža i OTP banke jer je kuća bračna stečevina ( za što sada postoji i pravomoćna presuda) i moja polovica kuće nikako nije mogla postati vlasništvo banke.

Međutim Općinski sud u Zadru donio je presudu da je banka vlasnik kuće jer je u ZK bio naveden kao vlasnik Marinko Vukšević i da nije imala razloga sumnjati u istinitost ZK mada sam ja u parnici navela da je Marinko Vukšević bio član Upravnog odbora banke i više puta davao podatke o svom bračnom statusu. Županijski sud prihvatio je moje navode koje je banka poricala i vratio na prvostupanjski sud da utvrdi da li je banka znala za bračni status Marinka Vukševića. Prvostupanjski sud ispitao je svjedoke koji su nedvojbeno potvrdili da je Marinko Vukšević bio član Upravnog odbora banke te da je više puta davao podatke, a predsjednik Nadzornog odbora banke ( koji odobriti kredit te visine) izjavio je da je znao da je nekretnina bračna stečevina. Općinski sud tad je donio odluku u moju korist, ali je banka ponovno uložila žalbu koju je sad prihvatio Županijski sud i ponovo donio odluku da je banka zaštićena povjerenjem u ZK.

U međuvremenu Krešimir Budija pokreće parnicu protiv banke jer ima hipoteku na istoj parceli i u ovršnom postupku na licitaciji u dogovoru sa bankom koja prodaje kuću ispod polovice vrijednosti s time da Krešimir Budija njima isplati 1.000.000,00 Kn. Ja sam taj postupak cijelo vrijeme pokušavala zaustaviti ali sutkinja Novaković odbija sve moje prigovore da ne može prodati kuću za koju se vodi sudski spor, cijelu kuću prodaje Krešimiru Budiji i Andriji Dumaniću. Tad kreće postupak ovrhe radi iseljenja protiv mene od strane Krešimira Budije.

Imam pravomoćnu presudu koju je sutkinja Novaković morala prihvatiti da je ovrha na polovici kuće nedozvoljena, pa je evo pronašla način na koji će uvesti Krešimira Budiju u vlasništvo cijele kuće. Inače Gđa. Novaković ne ide na ruku Krešimiru Budiji bez razloga. Naime, kad je trebala prijeći u javne ovršitelje morala je imati ured za obavljanje te djelatnosti. Taj ured se nalazi u zgradi NEC-a koji je u vlasništvu Krešimira Budije. Iako je imala poslovne odnose sa Krešimirom Budijom, sutkinja Novaković se nije povukla sa predmeta nego kroz čitavo vrijeme sudi u predmetu.

Zbog svega navedenog podnijela sam kaznenu prijavu protiv OTP banke, sutkinje Novaković, Krešimira Budije zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, dvostruke naplate itd. Kad sam saznala za ovu ovrhu, zatražila sam od predsjednika suda da sutkinju Novaković izuzme iz predmeta, upoznala ga sa time da sam podnijela kaznenu prijavu protiv nje, nakon čega je predsjednik suda kontaktirao sutkinju da bi se dotična izvikala na predsjednika suda da je kaznena prijava protiv nje odbačena te da ona sa mnom ne želi razgovarati (možda ona unaprijed zna odluku DORH-a).

Nakon toga sam dobila potvrdu DORH-a u Zadru da kaznena prijava nije odbačena , da su izvidi u tijeku i ponovo obavijestila predsjednika suda Rogića da ga je sutkinja Novaković dovela u zabludu te ponovo zatražila njezino izuzeće. Međutim sudac Rogić izgleda ne želi na neki način dati legitimitet mojim postupcima, štiti sutkinju Novaković i ne želi je maknuti sa ovog predmeta iako svi pravnici tvrde da sudac ne smije ni olovku uzeti od stranke u postupku a kamoli poslovni prostor.

Da zaključim, ja Sarita Vukšević, niti jednu lipu nisam dužna ni OTP banci ni Krešimiru Budiji. Krešimir Budija mogao se odavno naplatiti iz polovice nekretnine koja je pripadala mome suprugu ali to nije htio već je želio cijelu nekretninu i da je to dobio potražio je pomoć. Ja svoju polovicu neću predati bez borbe jer nisam u pitanju samo ja već i moje troje djece. Nadam se da će se u ovoj državi naći netko tko će poštivati pravdu i zakon.