PRODUŽENI VIKEND

Budete li loše volje, možda je zbog vremena

05.10.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Biometeorološke prilike će za predstojeći vikend biti nepovoljne, u ponedjeljak će biti nakratko povoljne, dok će u utorak ponovno postati razmjerno nepovoljne, izvijestili su danas iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

U subotu, 6. listopada, biometeorološke prilike će u zapadnim predjelima biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti nemir, razdražljivost i glavobolja. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane vremenskim utjecajem. U istočnoj Hrvatskoj i na južnom Jadranu vrijeme neće imati nepovoljan vremenski utjecaj.

Zbog premještanja hladnog frontalnog sustava preko naših krajeva, u nedjelju, 7. listopada, biometeorološke će prilike biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti nesanica, glavobolja, razdražljivost i slabije raspoloženje. Tegobe uzrokovane vremenom osjećat će i kronični bolesnici, pa im se preporuča izbjegavanje dodatnih napora. Na južnom Jadranu će nepovoljan vremenski utjecaj biti slabije izražen.

U ponedjeljak, 8. listopada, biometeorološke će prilike u prvom dijelu dana biti razmjerno povoljne. Prema kraju dana kod osjetljivijih ljudi na vrijeme mogu se javiti nemir, razdražljivost, glavobolja i tegobe sa snom. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici.

I u utorak, 9. listopada, biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost i manjak koncentracije.

Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane vremenskim utjecajem.

Od subote do utorka bit će visoka koncentracija peluda čempresa na području južnog Jadrana, a umjerena na širem području sjevernog Jadrana. Koncentracija peluda korova bit će niska u cijeloj zemlji.