NEMA SMISLA

Budak zbog Borasa dao ostavku u Senatu sveučilišta

01.03.2018 u 20:33

Bionic
Reading

Nakon što je Senat Sveučilišta u Zagrebu prošli petak uvjerljivim brojem glasova reizabrao rektora Borasa na čelo Sveučilišta za novo četverogodišnje mandatno razdoblje, pala je prva ostavka na članstvo u Senatu.

Budak, koji je u Senatu Sveučilišta u Zagrebu bio predstavnik filozofskog fakulteta ostavku je podnio dekanici Vesni Vlahović-Štetić i Vijeću Filozofskog fakulteta.

'U dosadašnjem mandatu rektora Damira Borasa bilo je evidentnih kršenja statuta i zakona i upravljanje Sveučilištem bilo je netransparentno. Mi u Senatu nismo mogli dobiti ni odgovore na pitanja koja smo postavljali. Napuštena je dobra praksa upravljanja Sveučilištem, koja se ne može zasnivati na preglasavanju, nego na dogovoru, što nije bila praksa', kaže Budak za Večernji list.

Poručio je kako ne želi i ne može sudjelovati u radu tijela čija velika većina smatra kako je sve što se događalo zadnjih godina na Sveučilištu u redu, a što je pokazao i reizbor Damira Borasa, i to premoćnom većinom (rezultat je bio 54 člana za, 15 protiv) te kako će svoju 'borbu za Sveučilište kakvo zaslužujemo nastaviti negdje gdje ona ima smisla'.

Na Budakovo mjesto u Senatu vjerojatno će doći profesorica Đurđica Čilić, njegova zamjenica na toj poziciji.

  • +26
Damir Boras Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL