koronavirus u srbiji

Brnabić na dramatičnoj konferenciji za medije: Ovo je jedan od najgorih dana; umrlo je 18 zaraženih, čak je 386 novih slučajeva

10.07.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Srpska premijerka Ana Brnabić na konferenciji za medije kazala je da je danas jedan od najgorih dana od početka epidemije u Srbiji. 18 je ljudi umrlo, a 386 je novozaraženih

Brnabić je kazala kako je u Srbiji u zadnja 24 sata 386 novozaraženih i 18 preminulih od koronavirusa. Najkritičnije je u Beogradu, potom u Šabcu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

'Ovo dramatično pogoršanje brojeva mi vidimo u cijeloj regiji', kazala je pa je nabrojala i današnju hrvatsku brojku od 116 novozaraženih.

Najgori dan što se tiče broj osoba na respiratorima je u travnu kada je bilo 146. 445 novozaraženih je također bio rekord i to u travnju. 'Ako ovako nastavimo, sigurno ćemo stići te brojke', napomenula je.

'Ne da molim, nego preklinjem sve građane da se strogo pridržavamo svih mjera koje je objavio krizni stožer i Svjetska zdravstvena organizacija', napomenula je.

Kazala je da neće prezati od restriktivnih mjera da sačuvaju zdravlje i živote ljudi. Smatra da je najefikasnija mjera uvođenje izvanrednog stanja i zabrane kretanja vikendima. 'Trudimo se da ovaj put imamo drugačiji pristup jer je ovo borba koja će dugo trajati i sa tako restriktivnim mjerama mi ćemo svako malo morati uvoditi zabranu kretanja. To nije način da se živi i da se radi. Zato nam je potrebna ogromna disciplina svakog pojedinca', istaknula je.

Poručila je da su prosvjedi koji su potresali Srbiju posljednjih dana neodgovorni i da će za prosvjedovanje biti vremena kada se nađe cjepivo protiv koronavirusa.