IZ STRUČNOG KUTA

Brleković smatra da Maleš jedini zna prijeti li mu se

13.12.2011 u 14:58

Bionic
Reading

Na tragu izjave Zdravka Mamića kako on ne bi učinio ono što je napravio predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, tvrdeći da se zna kako završavaju junaci, nazvali smo bivšeg potpredsjednika HNS-a Ivana Brlekovića da to prokomentira

Nekad je Ivan Brleković obnašao dužnost potpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, no nakon posljednjeg izbora za predsjednika Saveza Brleković je s nezadovoljnicima predvođenim Igorom Štimcem napustio HNS.

Kao vrsnog poznavatelja prava, ali i bivšeg dugogodišnjeg nogometnog dužnosnika te čak i predsjednika antikorupcijske skupine pri HNS-u, pitali smo Brlekovića što misli o izjavi Zdravka Mamića glede postupka Hrvoja Maleša kada je, između ostalog, ustvrdio da on to ne bi nikada napravio, a zna se kako završavaju junaci.

'Građanska je dužnost da pojedinac prijavi ako ima saznanja o nelegalnim radnjama, no ako pojedinac ne prijavi, ne postoji kazna. Sve to spada u građanski moral i ništa više. O tome može li se Mamićeva izjava smatrati prijetnjom Malešu, ne mogu to komentirati. To isključivo ovisi o Malešu. Ako ju je on doživio kao prijetnju, onda uz dogovor s odvjetnicima može pokrenuti određene radnje, a ako nije, nikome ništa', kazao je na tu temu Brleković.

Pitali smo Brlekovića, kao bivšeg potpredsjednika HNS-a, jesu li postojale ikakve indicije o potkupljivanju sudaca dok je on bio u Rusanovoj.

'Gledajte, nema nedjelje kada se na nekoj seoskoj utakmici netko ne buni, no ako je i bilo pravih informacija one su se skrivale iza sedam brava, u čemu je Srebrić majstor. Ja vam se kunem svojim djetetom da ja nisam za ništa znao. Ja sam bio predsjednik antikorupcijske skupine u HNS-u i ja nisam znao da su naši pozvani u Uefu, istina u sklopu svjedoka, na saslušanje. A trebao sam znati. To se sve od mene skrivalo', završio je Brleković.