RISHI SUNAK

Britanski premijer na udaru kritika nakon što je beskućnika pitao je li poslovan čovjek

24.12.2022 u 19:22

Bionic
Reading

Britanski premijer Rishi Sunak našao se u subotu na udaru kritika nakon što je beskućnika pitao je li poslovan čovjek i želi li raditi u financijskoj industriji

Sunak, bivši bankar u Goldman Sachsu i jedan od najbogatijih Britanaca, posluživao je u petak doručak u skloništu za beskućnike u Londonu gdje je pročavrljao s čovjekom koji je rekao da se zove Dean. 'Jeste li poslovan čovjek?' upitao je premijer čovjeka dok mu je dodavao tanjur s kobasicama, tostom i jajima. 'Ne, ja sam beskućnik', odgovorio mu je.

Angela Rayner, zamjenica predsjednika opozicijske Laburističke stranke objavila je video razgovora na Twitteru, nazvavši ga 'bolnim', a drugi laburistički zakonodavac Bill Esterson za Sunaka rekao da 'nije u kontaktu sa stvarnošću'.

Kad je u listopadu došao na poziciju premijera Ujedinjenog kraljevstva, Sunak je postao najbogatiji stanar ulice Downing 10 u trenutku kad se zemlja bori s povećanim troškovima života.

Neugodan razgovor počeo je kad je beskućnik upitao Sunaka 'radi li što da se riješi kriza?'. Kad je rekao da ga zanimaju poslovanje i financije, Sunak je rekao da se također bavio financijama, pa upitao: 'Je li to nešto čime biste se voljeli baviti?' 'Da, volio bih', kazao je Dean. 'Ali, ne znam, prvo moram preživjeti Božić'.