jačaju borbe

Britanski obavještajci: 'Svađa ruske vojske i Wagnera na neviđenoj razini'

06.06.2023 u 10:42

Bionic
Reading

Britansko ministarstvo obrane u utorak je izvijestilo o "znatnom jačanju borbi na brojnim sektorima fronta" u Ukrajini u proteklih 48 sati

To uključuje "ona bojišta koja su bila relativno tiha nekoliko mjeseci", navodi se na Twitteru, u dnevnom ažuriranju obavještajnih podataka o ratu u Ukrajini. U priopćenju se ne navode daljnji detalji niti se procjenjuje jesu li borbe povezane s očekivanom ukrajinskom protuofenzivom protiv ruskih snaga koje su okupirale velike dijelove zemlje.

Ministarstvo je također izvijestilo da je spor između ruskih plaćeničkih snaga Wagner i ruske vojske dosegao "neviđenu razinu". "Prvi put, vlasnik Wagnera Jevgenij Prigožin ustvrdio je da je vojska namjerno upotrijebila smrtonosnu silu protiv jedinica Wagnera. Nakon svađe, Wagner je vjerojatno pritvorio zapovjednika brigade ruske vojske", navodi se.

  • +20
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: RIA Novosti / Sputnik

Lokalne ruske vlasti u ruskoj regiji Belgorod objavile su u utorak da je okrug Šebekino granatiran. U porukama putem društvenih mreža stanovnici su upozoreni da se sklone u podrume. Regija Belgorod, koja graniči s Ukrajinom, zadnjih se tjedana više puta našla na meti napada.