NOVA TRANŠA POTPORE

Britanija najavila paket pomoći Ukrajini vrijedan 65 milijuna dolara

12.07.2023 u 07:58

Bionic
Reading

Britanska vlada priopćila je u utorak da će osigurati paket potpore od 50 milijuna funti ili 64,7 milijuna američkih dolara za popravak opreme i uspostavu vojnog rehabilitacijskog centra u Ukrajini

U sklopu nove tranše potpore, o kojoj će se raspravljati na ovotjednom summitu NATO-a, Britanija i članice G7 će osigurati tisuće dodatnih komada streljiva zua tenkove Challenger 2 i više od 70 borbenih i logističkih vozila, piše Reuters.

Ti će programi biti financirani kroz NATO-ov Sveobuhvatni paket pomoći za Ukrajinu i podržani od strane stručnjaka za rehabilitaciju iz cijelog saveza, navela je britanska vlada u priopćenju.

Očekuje se da će zajedničku deklaraciju potpisati sve članice G7, stoji u priopćenju. U deklaraciji će se odrediti kako će saveznici podržati Ukrajinu u nadolazećim godinama da okonča rat.

"Podržavanje napretka Ukrajine na putu prema članstvu u NATO-u, zajedno s formalnim, multilateralnim i bilateralnim sporazumima i velikom potporom članica NATO-a, poslat će snažan signal predsjedniku Putinu i vratiti mir u Europu", rekao je britanski premijer Rishi Sunak.

  • +7
Ukrajinska vojska Izvor: Profimedia / Autor: SERGEY BOBOK / AFP