unosni prelasci

Brat Marije Puh nije jedini, zaposlenje u Zagrebu sprema se i drugim odbjeglim HNS-ovcima?

19.10.2018 u 22:08

Bionic
Reading

Brat saborske zastupnice Marije Puh, koja je izišla iz HNS-a i danas službeno prešla u stranku Milana Bandića, zaposlen je u prosincu prošle godine u gradskom poduzeću ZET uz ugovor na neodređeno, prije nego što se počelo spekulirati da će bivša potpredsjednica HNS-a napustiti stranku i prijeći k zagrebačkom gradonačelniku. Jutarnji list doznaje koga još navodno čeka posao u Zagrebu

Milan Puh je zaposlen putem javnog poziva kojeg je ZET raspisao u rujnu 2017. godine. Milan Puh, kako Jutarnji doznaje, zaposlen je na mjesto voditelja poslova ZET-a u Podsusedu i ima koeficijent za obračun plaće 2,95, što znači da mu plaća iznosi minimalno 7500 kuna neto.

Kako nam je danas potvrdila nekolicina radnika ZET-a, Puh je u poslovnicu Podsused stigao potkraj prošle godine i trenutačno radi na mjestu dispečera.

No nije to jedino zapošljavanje u ZET-u za koje postoji sumnja da bi mogla biti riječ o političkoj trgovini. Budući da je u Bandićeve redove prešao i donedavni član Predsjedništva HNS-a i šef krapinsko-zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec, kojemu je Marija Puh izrazito bliska i odana, u ZET-u bi se uskoro mogla zaposliti i Mirjana Palčec, vijećnica u Skupštini Krapinsko-zagorske županije.

Ona je s još pet HNS-ovih vijećnika pod vodstvom Anđelka Topolovca prešla u redove Milana Bandića, koji će sada prvi put imati i Klub vijećnika u Skupštini, a za nagradu bi se također trebala zaposliti u Holdingu. Kako Jutarnji doznaje, njena molba za posao u ZET je već stigla, ali nije još formalno zaposlena. Iako se, kažu izvori, već hvalila da će se zaposliti, no pitanje je na koje radno mjesto, s obzirom na to da je po struci krojačica.

U političkim kuloarima spominje se i ime Maje Pepelko, također bivše HNS-ove vijećnice u Skupštini, kojoj je navodno obećano zaposlenje u Gradskim knjižnicama Zagreb, a i Jurica Vugrek, tamošnji bivši predsjednik Mladih HNS-a, navodno se trebao zaposliti u Gradskom uredu za kulturu, iako on za Jutarnji to demantira, a iz Gradskog ureda su nam poslali odgovor kako nije tamo zaposlen,