ŠTETAN PROJEKT

Branitelji protiv gradnje na Srđu

26.07.2013 u 17:01

Bionic
Reading

Skupina hrvatskih branitelja sa Srđa 1991. godine protivi se planiranoj gradnji apartmana i vila na Srđu te poziva građane da se utorak okupe ispred Gradske vijećnice i upozore vijećnike na štetnost tog projekta

U izjavi novinarima ispred Gradske vijećnice predstavnik branitelja Milenko Radić rekao je kako su branitelji tijekom Domovinskog rata upravo na Srđu pokazali koliko im je stalo do grada te je pozvao Dubrovčane da u utorak, 30. srpnja, ispred Gradske vijećnice upozore vijećnike o štetnosti izgradnje u sklopu urbanističkog plana uređenja športsko-rekreacijskog centra za Srđu.

Damir Lucijanović istaknuo je kako nije protiv golfa, ali smatra da se tu nije riječ o golfu te da se iza toga krije nešto sasvim drugo.

Branitelji su također prozvali većinu u dubrovačkome Gradskom vijeću - Dubrovački dogovor i zapitali se jesu li se oni okupili u interesu grada i njegovih stanovnika ili nečeg drugog.

Uoči sjednice Gradskog vijeća, na kojoj će se odlučivati o budućnosti platoa na Srđu, danas je dubrovačko društvo arhitekata, među ostalim, pozvalo da se smanji izgradnja stambenog naselja te da se zabrani financiranje infrastrukture izvan zahvata urbanističkog plana uređenja športsko-rekreacijskog centra na Srđu iz gradskog proračuna, tj. novcem građana.

"U ovom slučaju radi se o planu za izgradnju 300 tisuća metara kvadratnih stambenog prostora za prodaju na tržištu nekretnina, na površini veličine tri nove Mokošice, najvećega dubrovačkog naselja", rekli su dubrovački arhitekti i podsjetili da je deset tisuća Dubrovčana glasovalo protiv goleme izgradnje apartmana uz planirano golfsko igralište.

Danas su predstavnici Građanske inicijative "Srđ je naš" predali zahtjev Gradskom vijeću da na sjednici Vijeća 30. srpnja prate raspravu o urbanističkom planu uređenja platoa Srđa.