BISKUP BOGOVIĆ NA ČELU KOLONE

Branitelji krenuli u Haag na prosvjedni skup

23.09.2011 u 15:51

Bionic
Reading

Na prosvjedni skup koji će se sutra pod nazivom ‘Pravda je izgubila ravnotežu’ održati u Haagu u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa, krenuli su danas hrvatski branitelji u tri autobusa iz Zadra, po dva iz Splita i Zagreba, a pet minuta prije ponoći ispred Crkve hrvatskih mučenika na Udbini i osam motorista braniteljskog kluba ‘Veterani’

Hrvatski svjetski kongres taj skup organizira izražavajući nezadovoljstvo prvostupanjskom presudom Haškog suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i ocjenom oslobodilačke akcije Oluja ‘združenim zločinačkim pothvatom’.

Skupu će nazočiti i biskup Mile Bogović, koji je Hini neposredno prije puta u telefonskom razgovoru najavio da će svojim govorom nastojati upozoriti svjetsku javnost ‘da se sudište u Haagu krivo postavilo prema Hrvatima i Hrvatskoj kao državi’. ‘To je posebno vidljivo po tome što su glavni protagonisti stvaranja i obrane hrvatske države svrstani u udruženi zločinački pothvat, što je neispravna, nepravedna, kriva i zloćudna konstrukcija’, rekao je biskup Bogović.

Boris Mužanović, predsjednik zadarske podružnice braniteljske udruge ‘Zavjet’ koja koordinira put iz Hrvatske, kazao je da će prosvjedni skup na trgu Plein u Den Haagu biti miran da bi se pokazalo svijetu da smo kulturan narod. Svijet nas nikako ne smije doživljavati kao agresore jer to nismo, ističe, bili ni kada smo ratovali.

‘Želimo iskazati svoje duboko razočarenje protiv političkih i dirigiranih presuda i prosvjedovati zbog nebulozne ocjene da je Oluje zločinački pothvat, jer mi smo vodili obrambeni rat, a generali koji sjede u haškom zatvoru su čisti. Ovdje se sudi pobjedničkoj vojsci koja je samo branila svoje, pa idemo dati potporu generalima Gotovini i Markaču, te zatočenim Hrvatima iz BiH, žrtvama svjetske zavjere protiv Hrvatske’, kazao je Mužanović.

Organizatori očekuje dolazak mnogih Hrvata iz iseljeništva, te nekoliko umirovljenih generala.