N/A

Brancin s đumbirom i mladim lukom

12.11.2009 u 16:40

Bionic
Reading

Ani u goste dolazi prijateljica koju dugo nije vidjela, a u međuvremenu je ostala u drugom stanju. Buduću mamu odlučila je počastiti zdravim i vrlo aromatičnim obrokom - pripremit će brancine kuhane na pari, uz koje će servirati i slasne kineske rezance

SASTOJCI:

Za ribu:
4 očišćena brancina od oko 300 g svaki
sol
1 vezica mladog luka
3 cm svježeg đumbira
4 žlice light soja umaka
1/2 žličice šećera
1 žlica maslinovog ulja

Za kineske rezance s đumbirom:
suncokretovo ulje
sol
1/2 žličice smeđeg šećera
1 žlica soja umaka
1 žlica oyster umaka
svježe mljeveni bijeli papar
1 žličica sezamovog ulja
2 žlice vina od riže ili suhog vermuta
suha ljuta papričica, bez koštica, razmrvljena
2 režnja češnjaka, izgnječenog
2,5 cm svježeg đumbira, oguljenog i narezanog na tanke listiće
1 vezica mladog luka, narezanog na komadiće od 2,5 centimetara
pola žličice škroba - gustina
250 ml pilećeg temeljca
svježe nasjeckani korijander ili peršin
200 g tankih svježih kineskih rezanaca s jajima