novinarski bard

Božo Sušec o Zlatku Daliću, Zdravku Mamiću i ima li domoljublje veze s uspjehom u Katru

18.12.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Božo Sušec, doajen sportskog novinarstva, komentirao je u 'Nedjeljom u 2' na HRT-u sve vezano uz Svjetsko prvenstvo u Katru pa samim tim i uspjeh hrvatske reprezentacije

Upitan za povezanost domoljublja i uspjeha u nogometu te pomaže li ljubav prema domovini uspjehu naših sportaša kazao je da domoljublje imaju svi pa se ne moramo toliko pozivati na to.

'Razumljivo je to bilo 90-ih godina kada smo tek postajali država, to je onda u jednu ruku bilo da se pokažemo svijetu i da se brendiramo. To je jedan motiv koji je funkcionirao deset godina, a sada mislim da imamo ljubav prema svojoj zemlji', rekao je Sušec na HRT-u

Komentirao je i smirenost izbornika Zlatka Dalića, njegov uspjeh i staloženost te kako je on uspio napraviti pobjedničku ekipu.

'Zlatko Dalić je posložio cijelu reprezentaciju, da nema iskakanja, da je jedan za sve, svi za jednoga. Mislim da je Dalić jedan od najuspješnijih izbornika Hrvatske', rekao je Sušec.

Smatra i da nam treba novi stadion.

'Potrebno je da imamo stadion, treći smo i drugi na svijetu. Mislim da nisu u pitanju novci, uvijek se mogu naći. Treba imati tri do četiri stadiona. Što se tiče nacionalnog, reprezentacija može igrati od grada do grada', kazao je Sušec.

Što se tiče Dejana Lovrena i njegovog napada na novinare, Sušec tvrdi da neke nogometaše javnost i novinari vole, dok za Lovrena to nije slučaj.

  • +17
Hrvatska na postolju Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

'Njega su osporavali dok je bio u Dinamu, pa kad je prešao u Lyon i u Englesku. Uvijek je bio kritiziran jer bi nakon 25 dobrih startova i bodova koje bi dobio napravio poneku pogrešku. On je ugledna ličnosti i ima status senatora u reprezentaciji, odličan je nogometaš, praktički nezamjenjiv u timu', dodao je Sušec. 

Govoreći o Zdravku Mamiću, bjeguncu, koji je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u BiH, kazao je da je loše što on rukovodi Dinamom.

'Zaslužan je za mnogo uspjeha Dinama, a koliko se okoristio, tu su još neriješeni procesi. Za Dinamo bi bilo dobro da se transformira u nešto drugo', zaključio je Sušec.