postaje normalno iako nije

HNS podsjetio na izjavu bivšeg 'Vatrenog' od prije 24 godine koja je tada sve začudila; proročanstvo se ostvarilo!

Bionic
Reading

Gotovo nestvarno zvuči podatak da je hrvatska nogometna reprezentacija u svom šestom nastupu na svjetskim prvenstvima treći put osvojila medalju, pri čemu drugu broncu, a jedan bivši Vatreni prorekao je takav scenarij prije 24 godine

Prvu broncu 'Vatreni' su osvojili 1998. u Francuskoj u svom premijernom nastupu na svjetskim prvenstvima pod vodstvom Miroslava Blaževića. Taj podvig u povijesti svjetskog nogometa izveo je još jedino Portugal 1966. godine stigavši u debiju također do bronce. Hrvatska je zapela u polufinalu od Francuske (1:2), a u susretu za treće mjesto naši su nogometaši porazili Nizozemsku 2:1.

Nova medalja je stigla 2018. u Rusiji, gdje su 'Vatreni' pod vodstvom Zlatka Dalića otišli i korak više, do finala i drugog mjesta. Polufinale na moskovskom Lužnikiju protiv Engleske donijelo je dramu, a 'Vatreni' su srušili 'Gordi Albion' nakon produžetaka sa 2:1 plasiravši se u finale. Nažalost, hrvatska reprezentacija je ipak ostala bez svjetskog naslova nakon što je u finalnom susretu u Moskvi izgubila od Francuske sa 2:4.

Treća medalja došla je sada u Katru, gdje su 'Vatreni' stigli sa čak 18 novih igrača u odnosu na Rusiju. U polufinalu je Argentina bila bolja (3:0), a u susretu za broncu Hrvatska je porazila Maroko sa 2:1.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

U trenucima novog slavlja Hrvatski nogometni savez sjetio se jedne izjave bivšeg reprezentativca i izbornika Slavena Bilića koji je odmah nakon osvajanja prve bronce u kojoj je i on sudjelovao, prorekao:

'Kada Hrvatska izbori još polufinala na svjetskim prvenstvima, to ne bi trebalo opisivati kao čudo. Trebat će reći da je Hrvatska sjajna reprezentacija koja očekuje takva postignuća.'

Nije pogriješio, Hrvatska je dokazala da je nogometna sila, a ovakvi rezultati naše reprezentacije ne bi se trebali više tretirati kao senzacija i iznenađenje. Hrvatski igrači su svih ovih godina učinili da je to postala normalna stvar, iako svi znamo da nije baš tako jednostavno.

  • +17
Hrvatska na postolju Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal