tema ilegalci

Božinović: Oporba priča nebuloze o migrantima, tko bi to radio za 20 eura

06.04.2024 u 12:05

Bionic
Reading

Nositelj liste HDZ-a u VI. izbornoj jedinici Davor Božinović u subotu je izrazio uvjerenje da će HDZ ponovno dobiti povjerenje građana na izborima, najavio je nastavak modernizacije i jačanje sposobnosti policije i vojske, a oporbu je prozvao za nepoznavanje problema ilegalnih migracija.

Kod oporbe koja pretendira na preuzimanje vlasti, vidimo potpuno lutanje i nerazumijevanje što je kontekst migrantske krize i što su norme kojih se treba pridržavati kada je u pitanju nacionalno i pogotovo europsko zakonodavstvo, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović na predstavljanju dijela predizbornog programa HDZ-a "Suverena i sigurna Hrvatska" .

No, dodao je, HDZ se time ne opterećuje. "Nemamo ni vremena pratiti sve te nebuloze koje siju po hrvatskom javnom prostoru, jer moramo raditi, provoditi europsko zakonodavstvo, biti aktivni u stvaranju novog europskog zakonodavstva, o čemu oni, iz svega onoga što govore na ovu temu, jednostavno nemaju nikakve veze, saznanja. Ništa ne čitaju, a i ono što pročitaju shvate - slučajno ili ne - pogrešno", rekao je Božinović.

Kao primjer naveo je teze oporbe da nezakoniti migranti u Hrvatsku dolaze jer će tako dobiti socijalnu pomoć.

"Možete zamisliti nekog Afganistanaca ili osobu iz Bangladeša koji je čuo da se mjesečno u Hrvatskoj može dobiti 20 eura, pa je zbog toga odlučio otisnuti se na daleki put, žrtvovati i riskirati vlastiti život da bi došao do naših 20 eura. Ali, svašta vi možete danas čuti u javnom prostoru i s obzirom na količinu tih neargumentiranih stava, jednostavno je teško voditi konstruktivan i argumentiran dijalog", ocijenio je Božinović.

Na predstavljanju je najavio u idućem mandatu, daljnju modernizaciju vojske i policije, istaknuvši među inim nabavu borbenih aviona, borbenih vozila te helikoptera, protuzračnih raketa i dr.