izborna bitka

Božinović o SDP-u: Koliko im je vodostaj pao, više se radi o potočiću nego rijeci

21.03.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je jučerašnju objavu Ustavnog suda i izdvojena mišljenja troje sudaca sa sjednice nakon koje je predsjedniku države Zoranu Milanoviću upućeno upozorenje. Poručio je da ona ništa ne mijenjaju, a kratko je komentirao i naziv SDP-ove koalicije.

'S obzirom na to koliko im je vodostaj pao posljednjih dana mislim da se radi sve više o potočiću, a ne o rijeci. Ova izdvojena mišljenja sudaca, tu zapravo nema spora o tome da je sve što se radi sa strane SDP-a i njihovog navodnog kandidata izvan ustavne norme i ustavne prakse i u tom smislu će se pratiti te aktivnosti i ubuduće', komentirao je, prenosi HRT, Božinović.

Podsjetimo, na press konferenciji u središnjici SDP-a Peđa Grbin najavio je da će se njihova koalicija zvati 'Rijeke pravde'. Odgovorio je odmah i Božinoviću koji je koaliciju nazvao potočićem.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

'On je kandidat na ovim izborima, bit će nositelj u 6. izbornoj jedinici. Nakon toga okupio je oko sebe policajce i koristi hrvatsku policiju za izbornu promidžbu. Taj čovjek je dvoličan, radi što ne bi smio, ali ne vidim da su DIP ili Ustavni sud skočili da bi ga zaustavili. A što se tiče potočića, on se pretvara u rijeku, odnekud krećemo', kazao je šef SDP-a.