obračun na facebooku

Božinović prozvao SDP zbog migranata: Domovina se štiti radom i znanjem, a ne uvredama

20.03.2024 u 11:04

Bionic
Reading

Nakon što je na temu migranata na Facebooku progovorio predsjednik Zoran Milanović, na sigurnost hrvatskih granica osvrnuo se i HDZ-ov Davor Božinović

'Očuvali smo sigurnost građana Hrvatske, dobili priznanje međunarodne zajednice i ušli u Schengen, a sve to vrijednim, profesionalnim radom policije na terenu te znanjem, iskustvom i mudrim rukovođenjem. Migrantska kriza je samo jedna u nizu onih u kojoj je Hrvatska reagirala bolje nego većina zemalja modernog svijeta. Domovina se štiti i voli radom i znanjem, a ne uvredama, provokacijama, kršenjem zakona, fake newsom i galamom', napisao je Božinović na Facebooku.

Pritom je podsjetio na SDP-ovo priopćenje iz 2021. godine, kada su šef te stranke Peđa Grbin i potpredsjednica SDP-a, ujedno zastupnica u Europskom parlamentu, Biljana Borzan osudili sprječavanje delegacije europarlamentaraca da dođu do granice između Hrvatske i BiH kako bi provjerili postupanje prema migrantima.

Tada je europarlamentarce Pietra Bartola, Alessandru Moretti, Pierfrancesca Majorina i Branda Benefeija, koji su došli u Hrvatsku kako bi provjerili stanje na granici između BiH i Hrvatske, dočekala policijska blokada.

Nedugo nakon prve objave, Božinović je na facebook stavio i drugu objavu vezanu za očuvanje državne granice.