upozorenje trgovcima

Božinović: Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize

24.03.2020 u 16:49

Bionic
Reading

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u utorak kako je razočaran što postoje oni koji za osobnu zaradu koriste krizu uslijed zaraze koronavirusom, ali i istaknuo kako "nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize".

''Mogu samo podijeliti razočaranje što postoje oni među nama koji koriste situaciju kako bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dječjim pelenama, dezinfekcijskim sredstvima, tjestenini i svemu onome što nam je u ovom trenutku potrebno. Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize'', poručio je ministar unutarnjih poslova.

Božinović je precizirao da je Državni inspektorat dosad uočio višestruko podizanje marže u 17 trgovina, dok je 47 inspekcijskih izvida u tijeku. Dodao je da je inspektorat revan i po pitanju kršenja mjera samoizolacije.

 Upitan za navodno postojanje osoba koje se lažno predstavljaju kao dezinfikatori kako bi činili kaznena djela, odgovorio je da svu svi rodovi policije, uključujući i kriminalističku, maksimalno angažirani tijekom krize.

 Pohvalio je kriminalističku policiju koja ''uspješno rješava sva pitanja koja su vezana za kršenje propisa tijekom krize''.

 Božinović je zahvalio zemljama koje su zbog potresa donirale pomoć Hrvatskoj.

 ''Osobito se zahvaljujem Italiji koja je poslala 26 šatora na napuhavanja, a svi znamo kroz kakvu krizu ona prolazi. Ovo je vrhunski čin solidarnosti i humanosti'', zaključio je.