BORBA S PANDEMIJOM

Božinović komentirao rast broja novozaraženih i moguće strožije mjere

02.10.2020 u 20:07

Bionic
Reading

O porastu broja novih slučajeva zaraze i protuepidemijskim mjerama stožera u Dnevniku HRT-a govorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Božinovića se danas sastao s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljskih djelatnosti.

'Što se tiče današnjeg sastanka mi smo pokazali koliko je stožer spreman daleko ići u dijalogu, a dijalogu nema alternative. Ono što je danas bilo jasno svim sudionicima tog sastanka je da smo svi na istom poslu, da nam je svima cilj isti', kazao je Božinović.

Taj cilj je, kazao je, s jedne strane da se ne povećava značajno broj novozaraženih osoba u Hrvatskoj, a s druge strane da u ovakvim uvjetima "pokušavamo zajednički vidjeti koje su to okolnosti u kojima sve te djelatnosti mogu nastaviti svoj rad."

Moramo svi u svemu ovome nešto naučiti i prilagoditi se. Na pitanje razmišlja li o nekim jačim mjerama, Božinović je odgovorio kako su jače mjere za neke situacije koje se, nadaju se, mogu izbjeći ako se pridržavamo mjera koje se u konačnici uvijek svedu na isto.

'Koliko se održava distanca, higijena ruku, nosa, maske u zatvorenim prostorima. Ako se to može, naravno u nekim situacijama kao što je rad kafića, klubova - to nije normalna okolnost za njihovo poslovanje, međutim, moramo svi nešto u svemu ovome naučiti i prilagoditi se', kazao je Božinović.