SASTANAK UPRAVE I SINDIKATA ZG HOLDINGA

Božićnice i dar za djecu na čekanju još dva tjedna

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 28.12.2010 20:18
  • Objavljeno 28.12.2010 u 15:33
Smetlari čistoća metla

Smetlari čistoća metla

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Trinaest tisuća zaposlenika Zagrebačkog holdinga morat će se strpjeti još neko vrijeme kako bi dobili božićnice od 2884 kuna koje im po slovu kolektivnog ugovora pripadaju, a dio njih morat će pričekati i na 600 kuna dara za djecu

Naime, na današnjem sastanku između Uprave ZGH-a i Sindikata, koji je određen kao prijelomni, dogovoreno je, neslužbeno doznajemo, da u roku od dva tjedna čelni ljudi ZGH-a dostave dinamiku isplate božićnice i dara za djecu.

Drugim riječima, za očekivati je da bi isplata mogla biti obavljena u nekoliko rata.

Budu li sindikati zadovoljni ponuđenim, neće krenuti s tužbama za koje su već počeli skupljati potporu sindikalnih podružnica unutar ZGH-a.

Podsjetimo, Uprava je zatražila od zaposlenika da se odreknu božićnica i dara za djecu kako bi se uštedjelo oko 70 milijuna kuna, ali Sindikati nisu na to pristali inzistirajući da se može pregovarati samo o godini koja dolazi, ali ne i onoj koja prolazi.

Kako doznajemo, na sastanku su se razgovaralo i pravima za 2011. godinu, ali ništa konkretno nije dogovoreno, već će to biti predmetom daljnjih pregovora.

Posljednji prijedlog Uprave bio je da se božićnice i dar za djecu zamrznu za 2011. i 2012. godinu kako bi se stanje na računu ZGH-a koliko-toliko konsolidiralo jer ovu godinu gradska megatvrtka završit će u minusu od tristotinjak milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!