KARDINAL O OSLOBAĐAJUĆIM PRESUDAMA

Bozanić: Istina je pobijedila

16.11.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Dijeleći radost s našim hrvatskim narodom, a napose oslobođenim hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačem te njihovim obiteljima, želim u ovim trenucima izraziti zahvalnost Bogu i svima onima koji su se sve ovo vrijeme procesa borili za istinu, poručio je zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić

Istaknuo je kako je istina je jedino jamstvo mira, a istina je, kaže kardinal, da su u ovom slučaju hrvatski narod i država u Domovinskom ratu bili izloženi agresiji, stravičnim razaranjima i zatorništvu u ime mržnje i ideologije koje su za cilj imale zatrti pravo hrvatskog naroda na vlastitu i slobodnu državu.

'Istina je da se je hrvatski narod imao pravo braniti se i da je to činio uz ogromne žrtve koje osjećamo i danas', kazao je Bozanić.

Zaključio je kako se žrtvama i ranama Domovinskog rata s današnjom presudom vraća njihovo dostojanstvo.

Međutim, te žrtve i rane nas, zaključuje kardinal, opominju da sada u miru kao narod i društvo ne zaboravimo njihovu cijenu i da kao zajednica učinimo sve da one postanu zalog društva solidarnosti, dijaloga i vladavine prava.

Apelirao je kako hrvatsko društvo treba učiniti sve da se isprave nepravde učinjene u prošlosti kako bi pročišćene memorije mogli graditi sretnu i blagoslovljenu budućnost.

Povodom oslobađajuće presude nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodit će Misu za Domovinu u zagrebačkoj katedrali s početkom u 19 sati. Prije Mise, u 18 sati započet će molitva za Domovinu.