BIVŠI ŠEF PLESA

Boško Matković preuzeo upravljanje NCL Grupom

08.09.2009 u 16:14

Bionic
Reading

Boško Matković, bivši direktor Zračne luke Zagreb, odlukom Nadzornog odbora NCL Media grupe danas je imenovan predsjednikom Uprave te izdavačke kuće koja u svom sastavu ima tjednik Nacional, magazine Extra, Zdrav život, Gameplay i Superkošarku te besplatni dvotjednik News

ZAGREB - Članovi Nadzornog odbora NCL Media grupe ocijenili su da je Matković najbolji kandidat, koji će svojim stručnim znanjem i dugogodišnjim iskustvom rukovođenja osigurati uspješan budući razvoj NCL Media grupe, izvještava Nacional u svom online izdanju. Jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora Matković na dužnost s četverogodišnjim mandatom stupa odmah.

Nacional navodi da je Boško Matković, rođen 25. rujna 1956. godine, po zanimanju diplomirani inženjer strojarstva te da je priznati i uspješni menadžer s međunarodnim iskustvom, koji je u hrvatskoj javnosti poznat po zalaganju za izgradnju i promicanje Hrvatske i Zagreba na lokalnom i internacionalnom planu.

'Projekt NCL Media grupe uklapa se u moja nastojanja za uspostavu kritične mase pozitivne energije u hrvatskom društvu i dat ću sve od sebe da se to i ostvari', izjavio je Matković nakon potpisivanja ugovora.

Podsjetimo, Matković je smijenjen s funkcije predsjednika Uprave Zračne luke Zagreb u svibnju ove godine, čemu je kumovao ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta. Mediji su izvještavali da se Matkovića, kao dugogodišnjeg uspješnog direktora zagrebačkog aerodroma, smjenjuje jer HDZ želi na njegovo mjesto dovesti stranačkog čovjeka koji će pogodovati IGH-u u obnovi Plesa vrijednoj 240 milijuna eura. Novi direktor Plesa postao je HDZ-ovac Andrija Markić (64).

Predsjednik Uprave NCL Media grupe prije Matkovića bio je Ivo Pukanić, koji je poginuo u atentatu automobilom bombom krajem listopada prošle godine.