PREOKRET

Bombaš iz Pazina želio spriječiti Thompsonov koncert

17.12.2008 u 11:46

Bionic
Reading

Vilim Bon je izjavio da je postavio bombu u pazinski Boćarski dom kako bi spriječio Thompsonov koncert, potaknut tekstovima nekih njegovih pjesama, izvijestila je policija nakon što je Općoj bolnici Pula razgovarala sa 52-godišnjakom

Utvrđeno je da je izvan objekta postavio improviziranu eksplozivnu napravu. Policija će tijekom današnjeg dana proslijediti prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.

Tijekom kriminalističke obrade izvršena je pretraga stana i drugih prostorija, prilikom čega su pronađena eksplozivna sredstva koja su proslijeđena na forenzičko ispitivanje.

Na pitanje u kojoj je fazi izdavanje dozvole za koncert Marka Perkovića Thompsona, koji bi se po najavama trebao održati u subotu, 20. prosinaca, i nedjelju, 21. prosinca 2008, u Boćarskom domu u Pazinu, glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić je rekla da će se odluka o izdavanju dozvole donijeti 48 sati prije koncerta, izvijestio je Regional Express

Djelatnici za zaštitu od požara izvršili su inspekcijski nadzor kojom prilikom nije utvrđena neposredna opasnost od požara, kazala je Rogić. Navodno pazinskog organizatora Thompsonovog koncerta čuva policija.

Bezumni bombaški čin Vilima Bona izazvao je žestoke svađe između istarskih političara. S jedne su strane IDS-ovci, koji se protive Thompsonovom koncertu u Istri, Bona proglasili HDZ-ovcem koji simpatizerom Marka Perkovića. Međutim, HDZ-ovci im nisu ostali dužni. Ustvrdili su da Vilim Bon nije njihov član ni simpatizer, te da su, što se njih tiče, za bombu u Pazinu jednako odgovorni saborski zastupnik Damir Kajin i Vilim Bon. Ocijenili su da je Kajin širio govor mržnje kojim je 'sugerirao da će se nešto tako dogoditi'.