IMA LI UOPĆE NADE?

Bobanu opet poziv da spasi hrvatski nogomet

13.12.2011 u 23:23

Bionic
Reading

U emisiji 'Otvoreno' o katastrofalnom stanju u hrvatskom nogometu govorili su bivši suci, sadašnji i nekadašnji čelnici HNS-a, predstavnici Sindikata nogometaša, novinari

U zagrebačkom studiju tako su se našli instruktor Uefe Dragutin Karlo Poljak, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, predsjednik Sindikata nogometaša Dario Šimić, bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković i bivši načelnik PU zadarske Svemir Vrsaljko koji je pomogao Hrvoju Malešu u aferi, nakon koje je USKOK smjestio Širića i Djedovića u pritvor. U riječkom studiju HTV-a bio je i ugledni novinar Orlando Rivetti.

Dok je novinar Rivetti bez okolišanja govorio da je hrvatskom nogometu potrebna potpuna deratizacija, najveći fokus emisije bio je usmjeren na verbalni rat između Srebrića i Brlekovića, predstavnike Markovićeve i Štimčeve struje.

Glavni tajnik je uobičajeno vješto izbjegavao odgovore na izravna pitanja i optužbe od suparnika koji je još jednom iskoristio priliku i osporio legitimitet prosinačke skupštine HNS-a 2010. nakon koje je Marković zadržao vlast.

U jednom trenutku i Šimić je priznao da bi bilo moralno da glavni ljudi HNS-a daju ostavke, ali je isto tako izrazio sumnju da se to može uopće dogoditi.

Svi gosti su se na neki način složili da su u hrvatskom nogometu potrebne velike promjene kako bi se iskorijenila korupcija i popravilo stanje, no dok su neki poput Šimića, Brlekovića i Rivettija za nova mlada imena na čelu Saveza, Srebrić je standardnim izbjegavanjem teme jasno dao do znanja da sadašnja garnitura ne namjerava odstupiti.

Osim izjava s kojima su i proteklih dana prisutni akteri izlazili u javnost, valja spomenuti da je Rivetti zazvao Zvonimira Bobana na čelo Saveza. Nitko nije imao ništa protiv, dok je 'diplomat' Srebrić još jednom vješto izmigoljio te rekao da oni u HNS-u pozdravljaju takvu ideju te su otvoreni za razgovore s bivšim hrvatskim reprezentativcem.

Spomenimo i da je Brleković javno pozvao državnu inspekciju u HNS, na što je Srebrić odgovorio da je jedva čeka, a nekadašnji čelnik Saveza je i za stvaranje Privremene vlade HNS-a za koju, naravno, glavni tajnik te organizacije ne želi ni čuti.