NAPETO U GRADSKOM VIJEĆU

Bjelovarski SDP prozvao gradonačelnika da štiti nasilnog vijećnika i taji koaliciju s Bandićem

18.12.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Bjelovarski SDP-ovci u srijedu su poručili gradonačelniku Dariju Hrebaku da u Gradsko vijeće, umjesto nasilnog i pijanog vijećnika Igora Crnomarića, stavi Sašu Tomašića, sljedećeg s koalicijske liste HSLS-a i HSS-a "i na taj način legalizira koaliciju s Milanom Bandićem"

SDP-ovci su organizirali izvanrednu konferenciju za novinare prije početka sjednice Gradskog vijeća zbog informacije da je vijećnik Crnomarić, koji je sredinom rujna prijetio zaposleniku gradske uprave na radnom mjestu, u petak skrivio prometnu nesreću te na alko-testu imao 1,7 promila alkohola u krvi.

Crnomarić je tu informaciju potvrdio. Izrazio je žaljenje i rekao da je gradonačelniku ponudio ostavku na dužnost gradskog vijećnika. Ponuđenu ostavku u SDP-u smatraju igrokazom kakav se već jednom dogodio.

"Kada je Crnomarić u rujnu prijetio zaposleniku gradske uprave na radnom mjestu, također je govorio o ostavci, no i dalje je gradski vijećnik i predsjednik Odbora za branitelje i Mandatne komisije. Gradonačelnik Hrebak zaštitio je svog frenda Crnomarića, a trebao je podnijeti kaznenu prijavu protiv njega, s obzirom da je prijetio gradskom zaposleniku na radnom mjestu”, istaknuo je predsjednik bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Tihomir Jaić. Dodao je kako gradonačelnik Hrebak sada ima priliku smijeniti Crnomarića i formalizirati koaliciju s Milanom Bandićem.

"Nakon Crnomarića, na listi HSLS-HSS nalazi se Valna Bastijančić-Erjavec koja kao dogradonačelnica ne može konzumirati mandat, a potom slijedi Saša Tomašić, član županijskog odbora stranke Milana Bandića, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora bjelovarskog komunalnog poduzeća. Ako izabere Tomašića, Hrebak može formalizirati koaliciju s Bandićem koju skriva”, naglasio je Jaić.

No, na sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća, vijećnik Igor Crnomarić svoj mandat je stavio u mirovanje, a zamijenio ga je član HSLS-a Goran Romek.

Gradonačelnik Hrebak nije želio komentirati navode SDP-a.