duisburg

Bizarna krađa u Njemačkoj: Iz vlaka ukradena kutija s doniranim matičnim stanicama

15.11.2023 u 10:44

Bionic
Reading

Bizarna i besmislena krađa s potencijalno ozbiljnim posljedicama dogodila se u ponedjeljak na glavnome željezničkom kolodvoru u Duisburgu kada je lopov ukrao transportnu kutiju s doniranim matičnim stanicama

U ponedjeljak navečer je iz vlaka Intercity Expressa 129, koji prometuje između nizozemskog Arnhema i njemačkog grada Duisburga ukradena rashladna kutija s doniranim matičnim stanicama. U vagon je oko 18.30 sjeo Francuz (59) zadužen za transport matičnih stanica, no kad je vlak stao na postaji u Duisburgu pokraj njega je prošao nepoznat muškarac i iznenada dograbio transportni hladnjak.

Francuz je odmah prijavio krađu saveznoj policijskoj postaji u Duisburgu pa su se u potragu uključile i državna i savezna njemačka policija. Istodobno su analizirane snimke nadzornih kamera na kojima se vidi lopov koji odnosi kutiju.

"Detektivi u civilu otprije poznaju muškarca po krađama i uspjeli su ga identificirati. Premda znaju njegovo ime potraga za osumnjičenikom zasad je neuspješna", kazala je policija.

Krađa je potpuno besmislena jer počinitelj ne može ništa s matičnim stanicama, rekli su iz policije, dodavši da je pokrenuta kriminalistička obrada zbog krađe. Gotovo potpuno prazna transportna kutija na kraju je pronađena na istočnom ulazu u postaju. U njoj su ostale dvije epruvete s krvlju, no odnesene su sve vrećice s matičnim stanicama.

Terapijom matičnim stanicama u većini slučajeva liječe se pacijenti koji boluju od nekog oblika raka krvi. Za većinu bolesne djece i odraslih takva je donacija posljednja nada za ozdravljenje.