UHIĆEN MILAN HORVAT

Bivši šef Fima grupe zatvoren na 48 sati

24.08.2011 u 20:39

Bionic
Reading

Idućih 48 sati Milan Horvat, direktor Fima Alfe i suvlasnik bivše Fima Grupe, provest će u pritvoru gdje je već bio u sklopu istrage u slučaju Spice, a sada je zadržan zbog sumnji u kaznena djela vezana uz poslovanje bivše Fima Grupe, odnosno Plurisa

Istražni sudac koprivničke Stalne službe varaždinskog Županijskog suda odredio je dvodnevno zadržavanje Milanu Horvatu kojeg je varaždinska policija jutros lišila slobode zajedno s još jednom osobom. Zadržavanje je, međutim, određeno samo protiv njega, i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a državno odvjetništvo navodilo je i opasnost od utjecaja na svjedoke te osobito teških okolnosti kaznenog djela.

Naime, kako doznajemo od glasnogovornika varaždinskog Županijskog suda Igora Pavlica, Horvat se sumnjiči za zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju kojima je učinjena vrlo visoka materijalna šteta. Za koji ga iznos sumnjiči državno odvjetništvo, zasad nije službeno objavljeno, ali se ipak nagađa da bi se moglo raditi o nekoliko desetaka milijuna kuna, i to vezano za poslovanje bivše Fima Grupe, odnosno pravnog slijednika Plurisa.

Iako bi po mjestu nadležnosti trebao biti priveden na varaždinski sud, to nije učinjeno jer na tom sudu radi njegova supruga.