TRAGEDIJA U SRBIJI

Bivši ministar teško ozlijeđen, njegov kolega poginuo u prometnoj nesreći. Liječnica: Nismo mu rekli da je vozač poginuo

10.04.2022 u 18:38

Bionic
Reading

Na autocesti Beograd-Niš kod mjesta Ražanj u nedjelju ujutro dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao Branko Gogić, predsjednik Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije Srbije, dok je njegov suvozač, predsjednik te stranke i bivši ministar u nekoliko srpskih vlada, Rasim Ljajić, teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti

Nesreća se dogodila jutros oko 9 sati, kada je Škoda Superb kojom je upravljao Gogić, a u kojoj je Ljajić bio suvozač, krećući se iz smjera Beograda ka Nišu, probila zaštitnu ogradu, sletjela s kolovoza i prevrnula se na krov.

Ravnatelj Sveučilišnog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić izjavio je da je Ljajić teško ozlijeđen, ali da je u stabilnom stanju.

'Stabilno je, svjestan je, njegovo stanje za sada ne zahtijeva nikakve intervencije, tako da u miru radimo dijagnostiku. Nije životno ugrožen, sve ukazuje da će se oporaviti', rekao je Perišić, a prenosi Nova.rs.

Tanja Jovanović, liječnica koja je bila s Ljajićem u trenucima nakon nesreće, rekla je kako Gogić nije davao znakove života kad su stigli na mjesto nesreće. 'Nismo prepoznali Ljajića, pa smo ga pitali za ime i prezime. Pitao sam ga u kakvom je stanju, požalio se na bolove u leđima. Raspitivao se u kakvom je stanju čovjek koji je bio s njim u vozilu. Nisam mu rekla da je mrtav, ali sam mu rekla da je drugi tim zadužen za njega', rekla je Jovanović.

Rasim Ljajić je dugo godina u srpskoj politici, još od 1990., kad je izabran za tajnika Stranke demokratske akcije Sandžaka. Nakon pada Miloševića bio je ministar ljudskih i manjinskih prava u vladi Savezne Republike Jugoslavije, a bio je i predsjednik Nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim sudom i to u vrijeme uhićenja Radovana Karadžića. U vladi Ivice Dačića od 2008. do 2012., bio je ministar za rad i socijalna pitanja, a potom ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u vladama Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.