OTKRIVENA OČEKIVANJA

Bivši ministar o novoj vlasti: 'Mislim da će sve završiti kao s Mostom 2017. godine'

16.05.2024 u 20:29

Bionic
Reading

Arsen Bauk, bivši ministar uprave, i Ivan Malenica, bivši ministar pravosuđa i uprave, su u razgovoru s reporterom Dnevnik Nove TV Hrvojem Krešićem otkrili što očekuju od nove vlasti

"Očekujem da, sukladno koalicijskom dogovoru i programskim načelima, preuzmu resore i da zajedno s HDZ-ovim ministrima čine jednu cjelinu i da zajedno s HDZ-om idemo u dobrom smjeru. Vjerujem da od sljedećeg tjedna nastavljamo raditi za dobrobit Hrvatske", rekao je Malenica za Dnevnik Nove TV te dodao da očekuje da će ova vlast izdržati cijeli mandat.

Bauk, s druge strane, očekuje turbulencije.

"Dio članova DP-a je možda nezadovoljan koalicijom, ali bi sigurno bili nezadovoljni da su u opoziciji. Prema tome, vjerojatno će se ići na umirivanje nezadovoljstva. Bit će dinamično, a očekujem da će u nekom trenutku završiti kao s Mostom 2017. godine, da će tajnica dobiti zadatak da napiše mišljenje", ustvrdio je.

Malenica se povukao s mjesta ministra pravosuđa i uprave, ali je najavio da će u Saboru doprinijeti raspravama i radu odbora te je komentirao rad s Baukom. "Zadnjih nekoliko godina smo dobro surađivali. Kolega Bauk je bio konstruktivan o pojedinim stvarima iz resora uprave", napomenuo je.

  • +63
Konstituirajuća sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Njihov odnos komentirao je i Bauk. "Svakako imam više razumijevanja nego za neke koji su bili u drugim resorima. Čini mi se da je kolega Malenica četvrti ministar nakon mene, a njemu su još uvalili i pravosuđe. Jedva je čekao da se iz toga iskobelja jer je to ipak malo teže", ustvrdio je SDP-ov zastupnik.

Bauk je komentirao i glasanje o novoj vladi.

"Rasprava prilikom predstavljanja bit će jedna prava prvenstvena utakmica. Očekujem da će se program i imena ljudi koji će biti u Vladi uskoro pojaviti na internetskoj stranici i mi ćemo u to kratko vrijeme analizirat taj program i o njemu raspravljati", najavio je Bauk.