VRATIO SE PRVOJ LJUBAVI

Bivši HDZ-ovac koji bi strijeljao aktiviste pronašao novu stranku

11.01.2018 u 13:03

Bionic
Reading

Donedavni predsjednik Zajednice poduzetnika HDZ-a i nekadašnji splitski vijećnik Hrvoje Marušić, koji je prošle godine skandalizirao javnost porukama Inicijativi mladih za ljudska prava da su 'stoka jugokomunistička kojoj treba suditi za veleizdaju i strijeljati', skrasio se u novoj stranci. Kao jedini kandidat izabran je za predsjednika splitske podružnice HSP-a

U istoj stranci i na istoj poziciji Marušić je bio i početkom devedesetih, no nakon nekoliko godina napustio je i HSP i HOS te se posvetio poduzetništvu. Vlasnik je privatne srednje stomatološke škole.

Sredinom dvijetisućitih pristupa poduzetničkoj Listi Veloga Mista i ulazi u splitsko Gradsko vijeće, potom se i s njima razilazi, a nešto kasnije ulazi u HDZ i ponovno postaje gradski vijećnik. U međuvremenu je odradio mandat i kao predsjednik dalmatinske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca.

S HDZ-om se Marušić razilazi nakon što nisu prihvaćene njegove sugestije da treba 'ojačati desno krilo' kandidatu za gradonačelnika Andri Krstuloviću Opari, stranka mu je zamjerila i otvoreno druženje s ekstremnim desničarima poput Zlatka Hasanbegovića, Luke Podruga i Marka Skeje, pa umjesto na Oparinom 'desnom krilu' na koncu nije završio ni na izbornoj listi. Nakon incidenta na Facebooku s Inicijativom mladih za ljudska prava stranka je objavila da je pokrenula postupak njegova isključenja iz HDZ-a, no on je uzvratio da se sam ispisao nekoliko mjeseci ranije.

Hrvoje Marušić novi je predsjednik splitskog HSP-a Izvor: Cropix / Autor: Mario Todorić

U istom periodu ispitivala ga je i policija, da bi nešto kasnije Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu i zaključilo da nisu pronađeni elementi za daljnji progon.

'Imao sam dvije stranke u životu, HDZ i HSP, ali ova druga je moj prvi izbor, vraćam se na početak', kazao je Marušić za tportal. Objasnio je da su 'ljudi željeli njegov angažman' i da sada slijedi konsolidiranje HSP-a i skupljanje rasutog, što će najviše ovisiti o ljudima i okolnostima.

'Pozivam vrijedne i dobre pravaše da nam se pridruže', dodaje Marušić.

  • +4
Hrvoje Marušić Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar