podignuta optužnica

Bivša zaposlenica Grada Bjelovara naplaćivala komunalnu naknadu, a uplate nije prijavljivala; pronevjerila više od 8 tisuća kuna

08.10.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u četvrtak je priopćilo da je podiglo optužnicu protiv 42-godišnje bivše zaposlenice Grada Bjelovara zbog pronevjere u iznosu nešto većem od osam tisuća kuna

Tužiteljstvo je izvijestilo da je optužena novac pronevjerila od 27. lipnja do 8. kolovoza 2019. kada je kao referentica obračuna plaća i blagajničkog poslovanja bila zadužena za primanje novčanih uplata. Iako je novac bila dužna polagati u blagajnu državno odvjetništvo sumnja da ga je zadržala za sebe.

Nakon što su pojedini građani na blagajni obavili uplate na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda, na dijelovima uplatnica tzv. talonima okrivljenica je svojim potpisom i pečatom grada ovjerila plaćanja.

Zatim je tako ovjerene dijelove uplatnica predavala građanima ne evidentirajući pritom u računovodstvenom sustavu obavljene uplate niti je primljeni novac u ukupnom iznosu od preko 8.400 kuna položila u gradsku blagajnu, kažu u državnom odvjetništvu.