U STRAHU OD MADURA

Bivša venezuelska državna tužiteljica pobjegla u Kolumbiju

19.08.2017 u 09:55

Bionic
Reading

Bivša venezuelska državna tužiteljica Luisa Ortega, žestoka protivnica socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura, sklonila se u petak u Kolumbiju, nekoliko sati pošto je Ustavotvorna skupština, koja ju je početkom kolovoza smijenila, preuzela ovlasti parlamenta

"Ortega je preko karipskog otoka Arube stigla u pratnji supruga, zastupnika Germana Ferrera", priopćila je kolumbijska imigracijska služba.

Bivša državna tužiteljica je "privatnim letom doputovala u Bogotu s Arube i tijekom poslijepodneva je obavila sve migracijske formalnosti koje propisuju kolumbijske vlasti", navodi se u priopćenju.

Nova Ustavotvorna skupština odana venezuelskom predsjedniku Nicolasu Maduru smijenila je 5. kolovoza s dužnosti Ortegu, pristašu politike pokojnog predsjednika Huga Chaveza koja je postala disident.

Usto joj je bio zabranjen izlazak iz zemlje i blokirani bankovni računi.

Vijest o dolasku Ortege i Ferrera u Kolumbiju objavljena je nedugo pošto je Ustavotvorna skupština oduzela venezuelskom parlamentu, jedinoj ustanovi koju kontrolira oporba, većinu ovlasti i tako dovršila preuzimanje vlasti što ga je počeo Maduro.