TRAŽILA I NOVAC ZA POSEBNI FOND

Bivša Prgometova zastupnica suradnju je nudila i HSU-u i SDP-u

18.01.2016 u 21:41

Bionic
Reading

Gordana Rusak, dojučerašnja zastupnica HRID-a kojem je na čelu Drago Prgomet, nudila je suradnju i HSU-u, potvrđeno je za tportal iz te stranke. O pristupanju klubu navodno je razgovarala i sa SDP-om, no na kraju se skućila kod HSLS-a

Gordana Rusak postala je nova članica Kluba zastupnika HSLS-a i BUZ-a, priopćili su večeras iz HSLS-a. U tom klubu djelovat će kao neovisna zastupnica, davši time do znanja da je napustila HRID, stranku Drage Prgometa u kojoj je bila potpredsjednica.

No iako se Rusak skućila u HSLS-u, suradnju je prije toga zatražila i u HSU-u, potvrdio je za tportal glasnogovornik te stranke Jurica Galešić. 'U stranci smo je odbili jer je bilo nemoguće ispuniti njene uvjete', kaže Galešić za tportal.

Potvrdio je da su u stranci mailom dobili uvjete za suradnju među kojima se među ostalim navodi: autonomija u odlučivanju u svim segmentima koji se tiču znanosti i obrazovanja, pravno na priziv savjesti ako se ne može postići zajednički stav,  mogućnost postavljanja pitanja na svakom aktualnom satu ako za to postoji potreba, osiguravanje informatičke i komunikacijske opreme za nesmetan rad, mjesto potpredsjednice kluba, ali i zahtjev da se predsjednik i potpredsjednik kluba biraju na mandat od godine dana, pri čemu bi se svi članovi kluba izmjenjivali na tim pozicijama. Uz to Rusak je u svojim zahtjevima navela i izdvajanje sredstava  mjesečno u zaseban fond (op. a., predlaže se 10 tisuća kuna) kojima ona može raspolagati za provedbu znanstvenih projekata u cilju povezivanja gospodarstva i znanosti kao i popularizaciju znanosti.

Rusak u prijedlozima za suradnju navodi i zapošljavanje prema ugovoru o radu na određeno vrijeme (za vrijeme trajanja ovog saziva) i neto plaću od 10.000 kuna njezine osobne asistentice i stručnjakinje za tržišne komunikacije Sanele Dropulić.

No takve zahtjeve, kažu nam iz HSU-a, morali su odbiti. Suradnju je Rusak, neslužbeno nam je potvrđeno, nudila i SDP-u, no na kraju je ipak prešla u Klub zastupnika HSLS-a. Za komentar smo pokušali pitati i Rusak, no na naše pozive nije odgovarala.

Komentar smo dobili od Sanele Dropulić, koja je u međuvremenu postala nova glasnogovornica HSLS-a. 'Angažirana sam kao profesionalac još prošle godine. Što se mene tiče, suradnju sam započela prije bilo kakvih kadrovskih križaljki. Na nove tvrdnje da se tražilo moje zapošljavanje, mogu se samo nasmijati: laska mi da mi je cijena na tržištu takva jer sam poduzetnica već dulje vrijeme. No bolje da se okrenu kvalitetnijima temama', kazala je Dropulić za tportal.