POSEBAN ODNOS

Bivša manekenka koja je lagala za Trumpa vraća se u Bijelu kuću

14.02.2020 u 10:47

Bionic
Reading

Nekadašnja savjetnica američkog predsjednika Hope Hicks vraća se nakon dvogodišnjeg izbivanja u Bijelu kuću kako bi Donaldu Trumpu ponovno bila desna ruka

Bivša direktorica za komunikacije američkog predsjednika i njegova dugogodišnja najbliža suradnica vraća se u Trumpovu administraciju koja želi reizbor na predstojećim predsjedničkim izborima. Prema nekim informacijama, Hicks se vraća u Bijelu kuću jer predsjednik nije zadovoljan radom i lojalnošću dijela suradnika.

Američki CNN navodi da će ova bivša manekenka, pored predsjednika, surađivati s njegovim zetom Jaredom Kushnerom, višim Trumpovim savjetnikom. Suprug Trumpove kćeri već se pohvalio novom-starom suradnicom navodeći da je uzbuđen zbog povratka Hope Hicks, za koju je naglasio kako je 'suradnica koja je najposvećenija primjeni predsjednikove agende'.

Hope Hicks se pridružila Trumpovoj ekipi tijekom njegove predsjedničke kampanje 2016. godine, a nakon njegove pobjede i u Bijeloj kući. Agencije navode da prije suradnje s Trumpom nije imala političkog ni iskustva u komunikacijama, ali je bez obzira na nedostatke uspjela izgraditi poseban odnos s predsjednikom, spremnim prihvatiti neke njezine argumente.

  • +8
Hope Hicks Izvor: EPA / Autor: ERIK S. LESSER

Hicks je napustila Bijelu kuću 2018. godine nakon što je u Kongresu tijekom ispitivanja pred odborom za istragu ruskog utjecaja na američke predsjedničke izbore odbila odgovoriti na pojedina pitanja.

Buduća predsjednikova savjetnica je dan prije ispitivanja dala otkaz u Bijeloj kući, a kongresnom istražnom odboru priznala je da je ponekad lagala u Trumpovo ime.

Pored Hicks, nove funkcije dobit će također bivši predsjednikovi savjetnici za medije Sean Spicer i Reince Priebus, nekadašnji Trumpov šef kabineta, a jedno vrijeme i predsjednik Republikanske stranke.