HOPE HICKS

Trump ostao bez najodanije suradnice nakon njezinog svjedočenja pred Kongresom

01.03.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Direktorica za komunikacije Bijele kuće Hope Hicks, jedna od suradnica američkog predsjednika Donalda Trumpa s najdužim stažem, podnijela je ostavku u srijedu

Kako je priopćila glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders, još uvijek nije poznato kad će Hicks napustiti svoju poziciju, dodajući kako odlazak direktorice za komunikacije nije povezan s njezinim svjedočenjem dan ranije pred odborom američkog Kongresa o istrazi o navodnoj ruskoj umiješanosti u američke predsjedničke izbore pretprošle godine.

'Ne postoje riječi kojima bih adekvatno mogla izraziti zahvalnost koju osjećam prema predsjedniku Trumpu. Njemu i njegovoj administraciji želim sve najbolje dok nastavljaju voditi našu zemlju', napisala je Hicks u svojem priopćenju.

Hicks je, podsjetimo, najprije radila kao tajnica za medije tijekom Trumpove predsjedničke kampanje, nakon čega je preuzela nove dužnosti u Bijeloj kući.

'Hope je nevjerojatna. U protekle tri godine napravila je mnogo posla. Ona je pametna i pažljiva koliko je to bilo moguće. Radi se o zaista fantastičnoj osobi. Nedostajat će mi, ali kad mi se obratila sa željom za novim mogućnostima, mogao sam je u potpunosti razumjeti. Siguran sam kako ćemo u budućnosti ponovno surađivati', zapisao je Trump u svojem priopćenju.

Američki tisak je nešto ranije objavio kako je Hicks početkom tjedna svojim kolegama u Bijeloj kući najavila ostavku, a prema pisanju The Timesa, koji se poziva na njezine suradnike, Hicks je kazala kako je u Bijeloj kući postigla 'ono što je osjećala da može napraviti'.

  • +8
Hope Hicks Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Hope Hicks je, inače, bivši model, a diplomirala je na Sveučilištu Southern Methodist u Dallasu. Do Bijele kuće je stigla nakon poslovne suradnje s kćeri američkog predsjednika Ivankom Trump.