hope hicks

Trumpova žena iz sjene: Lijepa brineta koja drma Bijelom kućom

14.09.2017 u 12:50

Bionic
Reading

Nakon višemjesečnog iščekivanja postalo je i službeno - Bijela kuća dobila je novu šeficu za odnose s javnošću, a njezino je ime Hope Hicks. Iako je najmlađa u povijesti kojoj je dana ta odgovorna pozicija, očito je svojim znanjem, a i izgledom, toliko očarala Donalda Trumpa da joj je pružio priliku

I službeno je! Bijela kuća dobila je novu direktoricu za odnose s javnošću, a riječ je o Hope Hicks. Glasnogovornik Bijele kuće tu je vijest potvrdio ovog utorka 12. rujna.

  • +17
Hope Hicks Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

28-godišnja Hope Hicks tijekom kampanje za američkog predsjednika Donalda Trumpa prvo je bila šefica Ureda za odnose s javnošću, potom je u Bijeloj kući dobila posao šefice strateških komunikacija, radno mjesto koje je izmišljeno samo za nju, a sada joj je Trump odlučio dati i ovu važnu poziciju.

Ovo su stvari koje morate znati o djevojci koja, prije negoli je postala šefica Ureda za odnose s javnošću u Trumpovoj kampanji, nije imala ni dana iskustva u politici.

1. S obitelji Trump poznaje se već godinama. Hope Hicks bila je među prvima koja je podržala Trumpa u njegovoj predsjedničkoj kampanji, a prije negoli je počela raditi za njega, 28-godišnjakinja je radila za članove njegove obitelji. Tako je pomagala i Trumpovoj miljenici, kćeri Ivanki, oko njezine modne linije nekoliko godina. Očito je stekla izuzetno povjerenje cijele obitelji kada joj je dao posao bez obzira što nije imala nikakvo iskustvo u politici.

O njoj riječi hvale ima i sama Ivanka Trump, koja ju je opisala inteligentnom, dobrom i otkačenom prijateljicom, a sama Hope na svom radnom stolu ima osobnu zahvalnicu američkog predsjednika na kojoj piše 'Hopie - ti si najbolja!' Osjećaji su uzajamni jer je Hicks odavno izjavila kako je Trump 'genijalan i s izvrsnim smislom za humor, kao i nevjerojatnom sposobnosti da se pored njega ljudi osjećaju posebno.'

2. Iako danas zagovara njega i njegovu politiku, Hicks nije oduvijek željela biti u timu Donalda Trumpa. Kako je pisao New York Times, prvotno je odbila ponudu da radi na njegovoj kampanji. Kada ju je voditelj kampanje Corey Lewandowski upitao želi li ostati u administraciji kampanje ili se vratiti u tvrtku, Hicks je odabrala ovo drugo. Prema pisanju GQ-a, Lewandowski joj je na ne baš suptilan način objasnio kako je napravila veliku pogrešku i da je za njega 'mrtva'. Ipak, Trump ju je uspio nagovoriti da promijeni mišljenje i pridruži se timu.

3. Ona je treća osoba na mjestu direktora za odnose s javnošću u Bijeloj kući. Prvi je na tom mjestu bio Mike Dubke, koji je podnio ostavku nakon samo tri mjeseca. Njegovo je mjesto preuzeo Anthony Scaramucci, no otpušten je samo dva tjedna kasnije.

4. Prije negoli je stigla u Bijelu kuću Hope se bavila manekenstvom i bila Fordov model, a našla se i na naslovnici bestselera 'Gossip Girl', po kojem je kasnije snimljena i televizijska hit serija. Osim toga, snimala je kampanje za Ralpha Laurena i cipele Naturalizer.

5. Ona je najmlađa osoba u povijesti koja se našla na tako važnoj poziciji u Bijeloj kući. Hope je rođena 1988. godine, a 2010. je diplomirala engleski na fakultetu Southern Methodist i igrala lakros. Osim što je najmlađa, ona je najplaćenija djelatnica Bijele kuće u vladavini Donalda Trumpa.