USKRSNA ČESTITKA

Biskup Košić: Naše vodstvo objeručke prihvaća zlo suvremenog totalitarizma

28.03.2018 u 18:52

Bionic
Reading

Kontroverzni sisački biskup Vlado Košić u uskrsnoj čestitci kritizirao je vodstvo hrvatske države optuživši ga za popuštanje zlima modernog totalitarizma.

'Bogu hvala opstali smo i danas imamo svoju Domovinu koja je slobodna od vanjskih osvajača, ali još nije slobodna od vlastitih tama i zabluda u kojima luta', navodi Košić i nastavlja: 'Jedno od takvih pitanja je i zlo suvremenog totalitarizma koji nam se nudi, a koji kako naše vodstvo tako i naš narod objeručke prihvaća, a nalazi se na polju odgoja i obrazovanja, na području zakona i pravnog poretka, u što sve više dopuštamo da ulaze moderne zablude i čak perverzije'.

Sisački biskup poručuje da naša Domovina neće biti slobodna niti izvana, od vanjskih neprijatelja, ako mi kao ljudi i kršćani ne budemo slobodni u sebi od zala, grijeha, nepravdi, nametnutih pogrešnih ideologija, od nove idololatrije koja kao epidemija zahvaća sve više naroda i država.

Uskrsna čestitka biskupa Košića 2018. Autor: Youtube/Sisačka biskupija

'Mi možemo i moramo tome reći: Ne! Da bismo to bili spremni, potrebno je da dopustimo Kristu uskrsnulome da on vlada našim srcima, da on svojom pobjedom i nas povede u borbu protiv zla i smrti, te s njime nadvladamo i postignemo pobjedu života, istine, ljubavi i mira', poručio je Košić u uskrsnoj čestitci.

  • +8
Vlado Košić Izvor: Pixsell / Autor: tportal