političar u crkvi

Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti pa pozvao Krstičevića za oltar

15.04.2024 u 07:55

Bionic
Reading

Nedjeljno misno slavlje u crkvi sv. Lovre u Stobreču završilo je u nesvakidašnjem ozračju nakon što je na kraju jutarnje mlade mise s oltara vjernike pozdravio Damir Krstičević.

Bivši ministar obrane i kandidat u X. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima koji će se održati za tri dana, na poziv župnika don Josipa Lončara kratko je pozdravio okupljeni narod. Takav potez zasmetao jednom od župljana koji je Dalmatinskom portalu prepričao što se dogodilo.

'Pred kraj svete mise don Josip Lončar je rekao s oltara kako bi trebali glasati po svojoj svijesti i savjesti. Nakon toga, sasvim slučajno se u crkvi pojavljuje Damir Krstičević koji izlazi na oltar po pozivu don Josipa i na taj način želi zaraditi glasove. Uz dužno poštovanje, mislim da gospodin Krstičević nema što raditi na oltaru, pogotovo nakon videa na TikToku gdje se dotični nije znao prekrstiti. Crkva nije predizborni skup', poručio je jedan od vjernika, koji je za portal napomenuo da je HDZ-ov glasač, ali da dolazak Krstičevića na oltar smatra neprimjerenim. Kazao je da se većini vjernika čak svidio takav potez, ali je bilo onih koji nisu podržali istup političara.

Istaknuo je više puta da svećenik i Krstičević ni u jednom trenutku nisu poručili za koga bi vjernici trebali glasati, ali bez obzira na to, zasmetalo mu je što se pokraj oltara nalazi političar u kampanji.

'Krstičević je samo pozdravio građane i rekao: 'Bog vas blagoslovio'. Meni je on drag, ali oltar je sveto mjesto. Došao sam čuti riječ Gospodnju, a ne riječ Damira Krstičevića', poručio je vjernik koji je htio ostati anoniman.

Sam Krstičević kazao je da nije očekivao poziv svećenika da pozdravi vjernike. Smatra da mu se don Lončar nije obratio kao političaru, već kao generalu koji je dao svoj obol u Domovinskom ratu. Župnik Lončar za Dalmatinski portal nije htio komentirati situaciju, a sam poziv novinara shvatio je kao provokaciju