teške riječi

Biskup Košić: Odlazak iz domovine mogao bi se nazvati i dezerterstvom

20.12.2017 u 12:13

Bionic
Reading

Sisačko-moslovački župane u utorak je organizirao svečani blagdanski domjenak, na kojemu su zaslužnim pojedincima i organizacijama uručene županijske nagrade, a zajedničku je molitvu predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić, upozoravajući u propovijedi kako je 2017. godina stagnacije i demografskog odumiranja.

'Iseljava naša mladost koja bi svojim ostankom mogla poboljšati život u zemlji. Danas je moderno otići iz domovine, pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom. Moramo se upitati omogućuje li se napredak mladima u zemlji. Međutim, oni koji odlučuju o tome misle samo na sebe', rekao je biskup Košić.

 Po njegovu mišljenju, u Hrvatskoj su još uvijek utjecajni 'protudržavni, protuhrvatski i komunistički pojedinci', arbitražni sporazum o granici sa Slovenijom je lažan, haška presuda bosanskohercegovačkim Hrvatima skandalozna, 'a na te su pojave državni dužnosnici reagirali upravo na praznik bivše države, da bi kasnije sve porekli'.

  • +9
U Zagrebu je počelo 55. plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL