OSVANULA OSAMINA NAVODNA OPORUKA

Bin Laden zabranio suprugama preudaju, a djeci da se pridruže Al Kaidi

03.05.2011 u 16:59

Bionic
Reading

Posljednje želje Osame bin Ladena bile su da se njegove žene ne preudaju i da se njegova djeca ne pridruže Al Kaidi, a sumnjao je da će ga ubiti izdaja u njegovim redovima, piše Guardian, pozivajući se na navodnu oporuku koju su objavile kuvajtske novine Al-Anbaa

Osamina navodna oporuka nosi datum 14. prosinca 2001. godine, dakle tri mjeseca nakon napada na SAD, kad su ga američke snage lovile po Afganistanu, piše Guardian

Oporuka na četiri stranice napisana je na računalu 14. prosinca 2001. i u njoj Osama predviđa da će poginuti zbog izdaje u svojim redovima, a potpisana je sa 'vaš brat Abu Abdullah Osama Muhammad bin Laden'.

Kuvajtske novine Al-Anbaa, međutim, ne otkrivaju kako su došle do oporuke ni je li autentična.

Osama u tom dokumentu nabraja napad na 'blizance' u New Yorku u dijelovima navodeći i samoubilački napad na američke marince u Libanonu 1983, zatim ubojstvo još 19 njihovih kolega kao snaga UN-a u Somaliji 1993. te bombardiranje američke ambasade u Nairobiju 1998. godine.

Zanimljivost je svakako da Osama bin Laden naredio svojoj djeci da ne pristupe Al Kaidi i u navodnoj oporuci piše da mu je žao što nije više vremena provodio sa svojom djecom, dok je svojim ženama zabranio preudaju nakon njegove smrti.