'PORAZ PRAVNE DRŽAVE'

Bijesni Kerum najavio da 'ide do kraja' i opet brutalno izvrijeđao Oparu

05.06.2017 u 13:23

Bionic
Reading

Izabrani splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavio je podnošenje tužbe protiv Željka Keruma zbog uvreda na osobnoj razini tijekom kampanje, ali i zbog izjava da su njegovi preci bili ubojice te da su on i njegova stranka 'ukrali i oteli izbore'. Sam Kerum za tportal je potvrdio da će iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi osporio čak 5451 glasački listić koji je proglašen nevažećim, a na Oparinu adresu ponovno je uputio uvrede i pozvao ga da zbog njih podigne novu tužbu

'Ovo je neviđeno i nemoguće! Išarali su četiri tisuće mojih listića, a da je trebalo, išarali bi ih i deset tisuća! Imamo dokaze i pravnici iz cijele Hrvatske već rade: podnijeli smo prigovor Izbornom povjerenstvu, a podižemo i kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja', kazao nam je Željko Kerum.

Dokaze koje spominje, kaže, snimili su neki od njegovih tristotinjak promatrača na biračkim mjestima, no neće ih objavljivati kako ne bi ugrozio pravni proces.

Kerum tvrdi da su cijelu noć s njim kontaktirali građani iz cijele Hrvatske, pa i oni koji mu dosad nisu bili skloni, pozivajući ga da 'ide do kraja'.

  • +4
Izborni stožer Željka Keruma Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Oni su u strahu kako ćemo reagirati i boje se da će biti uhvaćeni, a već su uhvaćeni. Ovdje nije u pitanju pozicija, nego pravda, i poniženi su svi birači koji su meni dali glas. To je poraz demokracije i dokaz da ne živimo u pravnoj državi!', vrlo je uzbuđen Kerum.

Informirali smo ga da će Krstulović Opara podnijeti tužbu protiv njega, pa se dodatno iživcirao.

'Zašto, zbog toga što sam mu rekao da je p...r? Ne samo da je to, nego je i lopov! Lopina i ped...ina! Eto, sam može podnijeti dvije prijave! Opet ću mu reći da je jad i zlo, najgora moguća osoba koja bi mogla biti gradonačelnik! Ja se više nikada ne moram natjecati, može to biti Marijana Puljak ili bilo tko, ali ne ovaj zlotvor. To su shvatili i u HDZ-u, samo im je bilo kasno i nisu ga se mogli riješiti. I sad taj lopov poziva da se stvori većina u Gradskom vijeću?!', istresao se Kerum.

I dalje stoji pri stavu da Andro Krstulović Opara 'nije pobijedio', pa uopće ne razmišlja o opciji da mu čestita - čak i ako Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud potvrde jučerašnje rezultate izbora. 'Vjerujem u pravdu, to se neće dogoditi i neću čestitati nuli od čovjeka.'