Tri mladića i dvije djevojke

Bez razmišljanja skočili u hladnu rijeku i spasili muškarca od utapanja u Solinu

03.12.2022 u 18:18

Bionic
Reading

Samo zahvaljujući brzoj reakciji petero mladih prije koji dan izbjegnuta je tragedija u Solinu

Tri mladića i dvije djevojke iz Splita i Solina prije nekoliko dana spasili su 83-godišnjaka od utapanja u rijeci Jadro kod Gašpine mlinice. Skromni heroji smatraju da bi to napravio svatko te da njihov čin ne zaslužuje medijsku pozornost. Sve se odvilo u svega nekoliko sekundi, donosi HRT.

Sestre Marija i Martina Simunić sjedile su u obližnjem kafiću. 'Čula sam da netko viče čovjek se utapa. Potrčala sam preko zida i vidjela ga sa sve četiri u zraku. Držao je neku kesicu i tada su se ne znam ni kako stvorili momci', rekla je Marija Simunić Čukušić.

Montažeri stakla Josipa Sirić, Josip Perišić i Mate Pajčić u neposrednoj blizini bili su na radnom zadatku. Na prvi povik za pomoć, bez razmišljanja su se bacili u hladnu rijeku. 'Gospođa je zvala da je netko u rijeci i ja sam se skinuo, bacio odjeću i skočio', rekao je Josip Sirić. U jednom trenutku bujica ih je vukla prema mostu.

Nastradali Solinjanin bio je u odjeći što je dodatno otežavalo situaciju. 'Nema tu razmišljanja velikog. Ideš, ne misliš na ništa. Sada nas malo zezaju prijatelji', rekao je Josip Perišić. 'Po meni je to neka normalna stvar, tako smo odgojeni i tu se nema puno za reći jer to se može dogodit svakom od nas', govori Mate Pajčić.